SİYASİLERİN BAYRAM MESAJLARI

SİYASİLERİN BAYRAM MESAJLARI

SİYASİLERİN BAYRAM MESAJLARI
04 Ekim 2014 - 16:37

Milletvekili M. Kasım Gülpınar

“Ülke olarak sınırlarımız da yaşanan savaşın gölgesinde bir Kurban bayramını daha idrak edeceğiz. Bizler tarih boyunca her dönemde millet olarak mazlumların yanında yer aldık. Savaştan etkilenerek ülkemize göç eden sayıları yüz binleri bulan Suriyeli kardeşlerimizin zor günlerinde yanında olduk, olmaya devam edeceğiz. Elbette bu bayramda sorumluluğumuzun daha da arttığının bilincindeyiz. Unutmamalıyız ki bayramlar, paylaşma ve yardımlaşma duygularının yoğun yaşandığı, sevinç ve hüzünlerin paylaşıldığı, akraba ve komşuların ziyaret edildiği günlerdir. Ev sahibi olarak bu zor ve sıkıntılı zamanlarında Suriyeli kardeşlerimizi yalnız bırakmayarak, ihtiyaç sahiplerini gözetmek durumundayız. Temennimiz Suriye'deki savaşın bir an önce son ermesi ve kardeşlerimizin ana vatanlarına sağ salim dönmeleridir. Bu duygu ve düşüncelerle başta Şanlıurfalı hemşehrilerimiz olmak üzere, tüm vatandaşlarımızın Kurban Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, bayramların tüm insanlığa barış ve huzur getirmesini diliyorum”

Belediye Başkanı Resul Yılmaz

“Yeni bir Kurban Bayramına daha ulaşmış bulunuyoruz. Kurban bayramları bizlere paylaşma, yardımlaşma ve yakınlaşmayı hatırlatır. Hemen yanı başımızda yaşanan savaşın etkilerini kendi ilçemizde de en ağır sonuçları ile hissediyoruz. Yerini yurdunu terk etmek zorunda kalan binlerce Suriyeli kardeşimizle beraber bu kurban bayramını yaşamanın sorumluluğunu ve sınavını en iyi şekilde vermemiz gerektiğini unutmamalıyız. Yüce Kitabımız “onların etleri ve kanları Allah’a asla erişmez. Ancak O’na sadece sizin takvanız (Allah’a karşı olan samimiyetiniz) ulaşır...” diye buyuruyor. Bu bilinçle yoksullarımıza, bize sığınan tüm kardeşlerimize sahip çıkmanın ve kurban bayramını onlarla kardeşçe paylaşmanın, yaşamanın duyarlılığını Siverek halkı olarak hep beraber ortaya koymalıyız.Bu duygu ve düşüncelerle tüm halkımızın Kurban bayramını tebrik ediyorum. Bu tür bayramların tüm insanlığa, İslam alemine adalet, barış ve kardeşlik getirmesini temenni ediyorum”

Ak Parti İlçe Başkanı İlhan Çelik

Çellik mesajında, son zamanlarda başta sınırlarımızda olmak üzere İslam dünyasının birçok yerinde akan kana dikkat çekerek, bu dönemde özelikle Müslümanların daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu’ vurguladı. İlhan Çelik mesajında, “Yeni bir Kurban bayramına girerken, uzun yıllardan beri İslam dünyasında akan kardeş kanı yanında son zamanlarda sınırlarımızda olmak üzere Ortadoğu’da yaşanan savaşlar nedeni ile hüzünlü bir bayrama giriyoruz. Yüce Rabbimizden bir an önce akan bu kardeş kanının durdurulmasını ve zor durumda olan tüm insanlığa selamet getirmesini” diledi. Çelik mesajının devamında, “Bu dönemde birlik ve beraberliğe hiç olmadığı kadar ihtiyacımız var, Müslümanlar arasında gerçek anlamda ümmet bilinci yerleştiği takdirde bu birlik ve beraberliğin sağlanabileceğini” vurguladı. Çelik, “Başta Siverek’li hemşehrilerim olmak üzere tüm İslam âleminin mübarek Kurban bayramını kutluyorum” dedi.

Hüda- Par İlçe Başkanı Ahmet İdem

Allah Teala’nın, üzerine yemin ettiği mübarek on gece ve Hac günleri ile iç içe geçmiş Kurban Bayramı’nı idrak edeceğiz. Ümmetin farklı coğrafyalarından farklı renkte, dilde, ırkta, mezhepte Müslümanlar, Allah'u Teala’ya kulluk temelinde beyaz ihramlar içinde bir araya geliyor. Farklılıkları ile tüm Müslümanların kıblesi olan Ka'be etrafında bir araya gelen, birleşen ve bir olan ümmetin bu manzarasına şiddetle ihtiyaç duyduğumuz zor günlerden geçiyoruz. Dünyanın kalbine yol alan milyonlarca Müslümanın bu kutsal beldeden ibadetin, kardeşliğin ve vahdetin özünü alarak, dönecekleri toplumlarda bunları inşa etmelerine ümmet olarak o kadar muhtacız ki... Ve bunalımlar, buhranlar yaşayan, cinnetler geçiren insanlık alemi de İslam’ın ruhlar okşayan ve gönüller fetheden rahmetine o kadar muhtaç ki...

Bayramın bir özelliği ve güzelliği de Allah için kesilen kurbanlar olacaktır hiç şüphesiz. Müslümanlar kestikleri kurbanlarla Allah’a biraz daha yaklaşırken, kurbanları fakirin, dost ve akrabanın sofrasında paylaşmak olacak.

Gecelerimiz gece, Haccımız Hac ve kurbanlarımız kurban olduğu zaman Müslümanlığımız ruh, bayramlarımız mana kazanacak ve İslam'ımız hayat verecek.

Bu dua içerikli duygularla tüm alem-i İslam’ın Kurban Bayramı’nı tebrik ediyor, dirilişe, kardeşliğe, vahdete, İslam coğrafyasının sükunete ermesine, tüm mazlum ve mustazafların kurtuluşa ermesine vesile olmasını Rabb-i Rahim’den niyaz ediyoruz.''

www.siverekgenclik.com


Bu haber 2461 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması