SİVİLLERİ HEDEF ALAN SALDIRILAR TERÖRDÜR

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bir araya gelen sivil toplum kuruluşları Kobani’de yaşanan saldırıları kınayarak sivilleri hedef alan saldırıların terör saldırısı olduğunu belirtti.

SİVİLLERİ HEDEF ALAN SALDIRILAR TERÖRDÜR
28 Haziran 2015 - 12:51

Siverek’te faaliyet gösteren Mazlumlarla Dayanışma Platformu üyeleri ilçenin Hürriyet Caddesi üzerinde bulunan Lezgonun Parkı’nda bir araya gelerek Kobani’de yaşanan saldırıları kınayan bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını grup adına Mahmut Hanpolat okudu.

Basın açıklamasına “Şüphesiz Allah, adaleti, ihsanı, yakınlara vermeyi emreder; çirkin utanmazlıklardan (fahşadan), kötülüklerden ve zorbalıklardan sakındırır. Size öğüt vermektedir, umulur ki öğüt alıp düşünürsünüz. (Nahl 90)” ayetini okuyarak başlayan Hanpolat, Kobané’deki bombalı saldırıya dikkat çekti.

Kobani'de 25 Haziran Perşembe günü sabahın erken saatlerinde itibaren başlayan saldırılarda resmi rakamlara 140'ın üzerinde kişinin öldüğünü, yüzlerce kişinin de yaralandığını belirten Hanpolat, her ne şekilde olursa olsun masum sivilleri hedef alan saldırıların terör saldırıları olduğu vurgulandı.

Gerçekleştirilen terör saldırılarının İslami değerlerle ve İslam’ın savaş hukukuyla uzaktan yakından alakası olmadığını belirten Hanpolat, aşağıda isimleri yazılı olan STK'lar olarak son saldırıları kınadıklarını ifade etti. Haspolat, "İnsanları gelişigüzel kurşuna dizmek, demir parmaklıklara kilitleyip yakmak, başlarını bıçaklarla kesip görüntüleyip korku salmak amacıyla yayınlamak, Cuma namazı vakitlerinde camilerde bombalar patlatmak suretiyle yüzlerce insanın katline sebep olmak, bombalı araçlarla bir şehrin altını üstüne getirerek orayı terörize etmek İslam’ın hangi hukukuyla bağdaşmaktadır.” dedi.

İslam'ın savaş hukukuna vurgu yapılan açıklamanın devamında, “Bizler; Mekke’yi fetih için yola çıkardığı komutanına: “Kadınlara dokunmayacaksın, çocuklara dokunmayacaksın, yaşlılara dokunmayacaksın, Kiliselerde, Havralarda ibadetleri ile meşgul din adamlarına dokunmayacaksın, ağaçları kesmeyeceksin, yakmayacaksın!” diye emir veren bir peygamberin ümmetiyiz. Zulmetmek yüce dinimiz İslam’ın haram kıldığı bir fiildir. Kur’an Müslümanlara asla zulmetmemeyi emreden yüce bir kitaptır. Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (sav) bir rahmet peygamberidir. O, asla sivilleri hedef almamıştır. Kur’an şöyle yüce düsturları emreden ilahi bir kitaptır: Ey iman edenler, adil şahidler olarak, Allah için, hakkı ayakta tutun. Bir topluluğa olan kininiz, sizi adaletten alıkoymasın. Adalet yapın. O, takvaya daha yakındır. Allah'tan korkup sakının. Şüphesiz Allah, yapmakta olduklarınızdan haberi olandır. (Maide 8) Zulmedenlere meyletmeyin; sonra size ateş dokunur (cehennemde yanarsınız)." ifadelerine yer verildi.

Hanpolat son olarak, "İŞİD’in değişik şekillerde gerçekleştirdiği her türlü katliamdan İslam, Kur’an ve Hz. Peygamber (sav) nasıl beriyse, bizler de öyle beriyiz. Zulüm kimden gelirse gelsin zulmün karşısındayız; Mazlum kim olursa olsun mazlumdan yanayız. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” ifadelerini kullandı.

Açıklamaya destek veren sivil toplum kuruluşları:

Bendi-Der,Din-Bir-Sen,Diyanet Sen,Eğitim Bir-Sen,Fırat Der,Hayrat Der,İkra Der,Siverek İlim Kültür Derneği,Siverek Der,Siyar Der,Sağlık Sen,Özgür Der,Özgür Eğitim Sen

Eyüp Sarı/www.siverekgenclik.com




Bu haber 4348 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek