SİVİL İNİSİYATİF 3. TOPLANTISINI YAPTI

Siverek Sivil İnisiyatifi 3. toplantısını Kürt Kültür Merkezinde yaptı.

SİVİL İNİSİYATİF 3. TOPLANTISINI YAPTI
01 Mart 2013 - 08:03

Siverekte bulunan STK, meslek kuruluşları, odalar ve Siyasi parti temsilcileri ile daha önce 2 kez toplantı düzenleyen Siverek Sivil İnisiyatifi, 3. toplantısını Kürt Kültür Merkezi Toplantı Salonunda gerçekleştirdi.

Önceki toplantılarında İnisiyatif Meslek Yüksek Okulu sorununu gündem maddesi olarak belirlemiş, bu yönde çalışmalar yürütmek için bir heyet oluşturmuştu. Dünkü gündem maddesinde heyetin çalışmaları hakkında üyelere detaylı bilgilendirme yapıldı. Ayrıca Sivil İnisiyatifin oluşum ve çalışma kuralları ortak metne dönüştürüldü ve bu metin üzerinde mutabakata varıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Sivil Der başkanı Muzaffer Bayram, görevlendirilen heyetin görüşmelerinin çok olumlu sonuçlar verdiğini, gittiğimiz her kurumdan destek alındığını, bu destekleri somut bir sonuca ulaştırmak istediklerini belirtti. Meslek Yüksek Okulu konusunda somut gelişmelerin yakında olabileceğini söyleyen Bayram " Sivil İnisiyatfin çalışma ilkelerinin, oluşumunun bu toplantıda karara bağlanmış olması, metne dönüşmüş olması ve bu metinde mutabakat sağlanmış olması çok sevindirici bir gelişme. On beş gün sonra yapılacak toplantıyı daha geniş bir katılımla gerçekleştirmeyi ve ortak metni imza altına almayı düşünüyoruz. Bu birliktelik, bu hoşgörü ortamı, bu ortak aklı ortaya çıkarma çabası herşeyden önemlidir ve Siverek sorunlarının çözümünde kilit rol oynayacaktır." şeklinde konuştu.

www.siverekgenclik.com


Foto: Arşiv


Bu haber 2382 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek