SİVİL-DER TEKSTİL ATÖLYESİNİ ZİYARET ETTİ

Sivil Der yönetim kurulu ve dernek bünyesinde kurulan İş & Yatırım Komisyonu üyeleri Siverek'te geçtiğimiz günlerde açılışı yapılan ve 125 Siverek'li işsize ekmek kapısı olan tekstil atölyesini ziyaret etti

SİVİL-DER TEKSTİL ATÖLYESİNİ ZİYARET ETTİ
04 Temmuz 2012 - 09:56

Ziyareti memnuniyetle karşıladığını bildiren ve kendisini "fahri Siverekli" olarak tanımlayan işadamı Hüseyin Sağlam Sivil Der üyelerine yatırım ve tesis hakkında bilgiler verdi.


Siverek'te bu yatırımı yapmaktan memnun olduğunu, hep olumlu tepkiler aldığını, genel anlamıyla Siverekli tüm kişi, kurumların kendilerine yardımcı olmak için çalıştıklarını bildiren Sağlam, sadece maddi değil manevi olarak ta bu yatırım nedeniyle kazançlı olduğunu düşündüğünü ifade etti. İstanbul'da ve özellikle kendi çevresinde Siverek'i merak eden, yatırım düşünen işadamları ve arkadaşlarına Siverek'i tavsiye ettiğini vurgulayan iş adamı, Siverek'in alt yapı konusunda şanslı olduğunu, ulaşım ve diğer konularda da sıkıntıları olmadığını, yaşanan bazı aksiliklerin ise gayet normal olduğunu, her yerde benzer sorunlar olabileceğini bildirdi. 125 kişi istihdam ettiklerini, ihtiyaç duydukları personel için sıkıntı yaşamadıklarını ve kendilerine 1.000 civarında iş başvurusu yapıldığı bilgisini paylaştı. 


Ziyaretimiz esnasında elektrik kesintisi yaşanması üzerine çalışmadığı her saatin kendileri için ciddi bir maliyet unsuru olduğunu ifade eden iş adamı, elektrik konusunda yetkililerin çalışmaları olduğunu ve en kısa sürede düzeleceği bilgisinin kendisine ulaştırıldığını söyledi. Yer sıkıntısına da değinen Sağlam, yer tahsisi yapılması halinde tesisin inşaatının da kendileri tarafından kısa sürede yapılabileceğini ve böyle bir durumda 500 kişi daha istihdam edebileceklerini ilettiler. İyi bilinen bir firma için sipariş usulu çalıştıkları ve ürettiklerini satamama gibi bir sorunları olmadığını söyleyen iş adamı yer sıkıntısı nedeniyle hiç yoktan bazı nakliye maliyetlerine katlandıklarını ifade etti. Bu yatırım konusunda bazı endişelerinin Siverek Ak Parti Millevekili Kasım Gürpınar tarafından giderildiğini ve yatırım için cesaretlendirildiğini anlattı. Bir müjde olarak ta 20 Temmuz'dan sonra Sivereklilere bir müjde verebileceklerini ifade ettiler. Müjde konusunda çok detay vermeyen firma 200 kişi istihdam edebilecek ve katma değeri çok daha yüksek bir sektörde bir yatırımı Siverek'e kazandırmak için bazı görüşmeler yaptığını paylaştılar.


Dernek yönetim kurulu ve iş & yatırım komisyonu olarak bizler de kendilerinin Siverek'in gözbebeği olduklarını, her Siverek'linin ve özellikle derneğimizin kendilerine her konuda yardım etmek istediğimizi bildirdik.  Dernek ismimizde yer alan kalkınmanın ekonomik gelişmeler olmadan anlamsız olacağını, özellikle 125 hemşerimizi istihdam ederek Siverek'in en önemli sorununa kısmi de olsa çözüm olmalarının bizleri ne ölçüde mutlu ettiğini bildirdik. Elimizdeki bilgilere göre Siverek dışında Siverekli işadamlarının yaklaşık 20.000 kişiyi istihdam ettiğini, Siverek'te sermaye veya kaynak sorunu olmadığını, girişimci sorunu olduğunu ifade ettik. Bu yatırımın ve kendilerinin Siverekli işadamları için örnek teşkil edeceğini, bir kaç yıl içinde benzer yatırımların kentimizde görülebileceğini beklediğimizi ve bu nedenle kendilerini kutladığımızı belirttik.


www.siverekgenclik.com

Bu haber 3570 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi