SİVİL DER PROJE MECLİSİ 4. KEZ TOPLANDI

25 Eylül 2012 Guinness Dünya Rekorlar kitabı toplu kitap okuma rekoru girişimi için oluşturulan Sivil Der proje meclisi 4. toplantısını gerçekleştirdi.

SİVİL DER PROJE MECLİSİ 4. KEZ TOPLANDI
30 Ağustos 2012 - 08:05

Siverekli akademisyen, yazar, sanatçı, STK temsilcileri ve eğitimcilerden oluşan yaklaşık 50 kişilik proje meclisinin özelikle Siverek’te yaşayan ve projenin yürütücü olan üyeleriyle 29 Ağustos 2012 saat 20: 30 da Kızılay iş merkezindeki toplantı salonunda bir araya gelindi.


Toplantıda Sivil Der başkanı Muzaffer Bayram tarafından üyelere rekor girişimi ile gelişmelerin, oluşturulan program taslağının ve yapılacak iş listelerinin ve işbölümünün yer aldığı slayt gösterimli bir sunum gerçekleştirildi. Gelişmeler ışığında genel olarak program taslağı kabul edilmekle beraber rekor girişimine yoğunlaşılmasına, teknik ve fiziksel altyapının oluşturulmasına, yeterli katılımın sağlanması için çalışmaların yürütülmesine karar verildi. Şanlıurfa İl Özel İdaresi tarafından proje için sağlanan finansmanın henüz hesaplara geçmediğine ve dolayısıyla GWR hakem heyetinin ödemesi başta olmak üzere harcamaların yapılamadığına ve bunun rekor girişimi için risk unsuru taşıdığına dikkat çekildi. Yine yeterli finansman sağlanamaması, Şivan Perwer ve Ciwan Haconun canlı bağlantı sözünün teyit ettirilememesi nedeniyle online bağlantı programdan çıkartıldı. Toplantıda çıkan bir diğer ortak karar ise rekor girişimi için hedeflenen sayının rahatlıkla kırılabileceği ve bu rekorun özellikle son dönemde olumsuz haberlerle ulusal medyada yer alan Siverek ve Siverekli imajına katkı koyacağı düşüncesiydi.


Muhtemel rekor girişimi program akışı şöyle gerçekleşecek;


24 Eylül 2012


Siverekli yazarlarla saat 10:00 da Kanlı kuyu Parkında “Rekor girişimi,Ahmet Arif,  edebiyat ve Siverek" konulu bir program yapılması.


Katılımcılar : Canan Al,  Hasan Baydilli, Hayri Kako Yetik, Hüseyin Acarlar, Muammer Torunlu, Mustafa Sancar , Mustafa Yelkenli, Muzaffer Bayram,  Rıfat Mertoğlu,  Sefer Şenbayram,  Sinan Karakaş.


Siverekli yazarlarla  ve misafirlerimizle Saat 14:00 da Kaymakamlık,  Saat 14:45 M.Eğitim Müdürlüğü,    Saat 15:30 Belediye başkanlığı ziyaret.


Yazar Şeyhmus Diken ile saat 18:00 da Gümrük Hanında “Mehmed Uzun ve edebiyat” konulu söyleşi yapılması. ( Programa başka katılımcılar dahil olabilir. )


Yazar  ve senarist Osman Şahin ile saat 21:00 da Paşa Konağında “Yılmaz Güney sineması” konulu söyleşi yapılması. ( Programa başka katılımcılar dahil olabilir. )


25 Eylül 2012


Saat 13:00 itibariyle alana girişlerin başlaması. (Muhtemel bitiş saati 16:00)


Alanda her bir yazar için bir masa ayarlanması. ( İmza ve söyleşi )


Saat 13:00-14:00 slayt gösterimleri, Urfa & Siverek Türküleri, Siverek Tanıtım filmi, rekor denemesi reklam filmi vb. banttan yayın


Saat 14:00 – 15:00 Berf u Cemed, Siverek halk oyunları, yerel sanatçılar


Saat 15:00 – 16:00 Siverek Halk Oyunları, İzmir şiir tiyatrosu oyunu, Urfa Sıla Ekibi


Saat 16:00-16:30 rekor denemesi ( Rekor kırıldıktan sonra 4 dilde şiirin yeniden okunması )


Saat 16:30 – 17:00 Basın açıklaması


Saat 17:00 – 18:00 konuşmalar


Saat 17:00 – 18:00 konuşmalar



Konuşmacılar: Siverek Milletvekilleri , Şanlıurfa Valisi,  Siverek Kaymakamı,  Siverek Belediye Başkanı,  Siverek İlçe  Milli Eğitim Müd.,  Sivil Der proje meclisi adına temsilci.


Saat 18:00 – 18:30 Plaketlerin verilmesi



Plaket verilecekler: Siverek Milletvekilleri , Şanlıurfa Valisi,  Siverek Kaymakamı,  Siverek Belediye Başkanı,  Siverek İlçe  Milli Eğitim Müd.,  Doğan Hızlan,  Osman Şahin, İzmir şiir Tiyatrosu Top.,  Şeyhmus Diken, Sivil Der Proje Meclisi Üyeleri


Bu haber 4659 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü