SİVİL-DER: CHP PARTİ ÖRGÜTÜNE TEŞEKKÜR EDERİZ

Haber MerkeziCHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu tarafından Siverek'in il yapılması konusunda TBMM'ye sunulan kanun teklifi ile ilgili Sivil-Der Yönetim Kurulu basın açıklaması yayınladı.

SİVİL-DER: CHP PARTİ ÖRGÜTÜNE TEŞEKKÜR EDERİZ
04 Haziran 2012 - 13:09
Siverek’i İl Yapma Ve Kalkındırma Derneği olarak hükümetin büyükşehir yasa tasarısı kapsamında yeni illerin ve yeni ilçelerin yapılabileceği haberlerini yakından takip ediyorduk.

Bugün gazetelere yansıyan haberlerde önce altı ilçenin il yapılması için kanun teklifi verildiğini öğrendik. Silifke, Anamur, Ereğli, İnegöl, Kozan ve Erciş ilçeleri için verilen teklifleri Siverekliler olarak buruk bir şekilde okuduk.  Daha sonra CHP miletvekili Sayın Sezgin Tanrıkulu’nun Siverek il olması için öğlen saatlerinde bir kanun teklifi TBMM ye sunduğunu öğrendik.

Bizler SİVİL DER olarak “İl olma talebimizi” elimizden alınan bir hakkın iadesinin mücadelesi şeklinde değerlendiriyoruz.

“Haksızlığa boyun eğmeyiniz. Zira hakkınızla beraber şerefinizi de kaybedersiniz.” ( Hz. Ali ) düsturu bu konuda bizler için yol gösterici olmaktadır.

Siverek’in İl olma konusu Siverek’in kalkınmasıyla yakından ilgili bir taleptir. 227.000 nüfusu, 3414 km’lik alanı ile ilçemiz “ ilçe idaresiyle yönetilemeyecek” genişlikte ve nüfus yoğunluğundadır.  Fırat kıyısından Viranşehir sınırına kadar 187 km lik bir alana ilçe bütçesiyle hizmet götürmek sadece bir hayaldir, bir oyalamadır, bir yok saymadır.

Bir kentin kalkınması için iki temel faktörün gerekli olduğunu biliyoruz. “Eğitim ve duyarlılık.” Bizler Sivil Der olarak tüm faaliyetlerimizi bu iki unsur üzerinde şekillendiriyoruz.  Siverekliler olarak öncelikle kafalarda il olmamız gerektiğinin bilincindeyiz.  Bizler tabelasında il yazan bir köy olmak istemiyoruz. Önce insan sloganıyla insanca yaşayabileceğimiz bir şehir, bir kent istiyoruz.

Bildiğiniz gibi il olma konusu siyasi bir karardır. Ve maalesef siyasi erkin tekelindedir. Fakat insanca yaşayabileceğimiz bir kent istemi ve hedefi, kimsenin ipotek altına alabileceği, üzerinden pazarlık yapabileceği bir şey değildir. 

Dernek olarak eskiden Siverek’in girişine “tarihi Siverek İline hoş geldiniz.” diye bir tabela asmıştık. Şimdi “ Geleceğin kültür başkentine hoş geldiniz” şeklinde bir vizyonumuz ve hedefimiz var.
Siverek’in il olması konusunda duyarlılığı nedeniyle Sayın Sezgin Tanrıkulu nezdinde Tüm CHP parti örgütüne teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bizleri yalnız bırakmadıkları ve sahipsiz bir kentin vekilleri olduklarını gösterdiler.

Siverekliler kendisi için bir söz söyleyen, bir yazı karalayan, emek veren, ter döken insanları unutmayacağı gibi sessizliği gömülen ve dört maymunu oynayan insanları da unutmayacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Sivil Der
Yönetim Kurulu üyeleri adına
Muzaffer Bayram
Başkan 

 



Bu haber 2112 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor