Siverek’ten Niğde’ye Vefa Ziyareti

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bir heyet 15 Temmuz gecesi darbeci askerler tarafından şehit edilen Ömer Halisdemir’in kabrini ziyaret etmek amacıyla Niğde’ye gitti.

Siverek’ten Niğde’ye Vefa Ziyareti
22 Ağustos 2016 - 10:27






Siverek’ten Niğde’ye Vefa Ziyareti Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bir heyet 15 Temmuz gecesi darbeci askerler tarafından şehit edilen Ömer Halisdemir’in kabrini ziyaret etmek amacıyla Niğde’ye gitti. Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde sivil toplum kuruluşları, sendika temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve müftülük çalışanlarından oluşan 45 kişilik bir heyet, 15 Temmuz akşamı darbeci askerler tarafından şehit edilen Astsubay Ömer Halisdemir'in Niğde'nin Bor ilçesine bağlı Çukurkuyu Beldesindeki baba evini ziyaret ederek, aileye taziye ziyaretinde bulundu.

Siverek İlçe Otogarında toplanan heyet, daha sonra Siverek Belediyesinin tahsis ettiği otobüs ile saat 23.00 sıralarında Niğde’ye doğru hareket etti. Yolda Siverek Müftüsü Burhan Barut tarafından dualar okunarak, ilahiler söylendi.

Yaklaşık 9 saat süren yolculuğun ardından Niğde’nin Bor ilçesine bağlı Çukurkuyu Beldesine gelen heyet, belde belediye başkanı İleri Koçak tarafından karşılandı.

İlk olarak şehidin baba evini ziyaret eden heyet, baba Hasan Hüseyin Halisdemir’e başsağlığı dileklerinde bulundu. Taziye çadırında bir konuşma yapan Ak Parti Siverek İlçe Başkanı İlhan Çelik, şehidin darbe gecesi dik duruşu ile darbenin seyrini değiştirdiğini belirterek, “ Şehit Ömer Halisdemir, 15 Temmuz darbe gecesi, Özel Kuvvetler komutan yardımcısı Tuğgeneral Semih Terzi'yi öldürerek, Çanakkale savaşının seyrini değiştiren Seyid Onbaşı gibi darbenin seyrini değiştirmiştir. Siverekliler olarak şehidimizi rahmetle anıyoruz” dedi.

Taziye ziyaretinin ardından Ömer Halisdemir’in belde mezarlığındaki kabrini ziyaret eden heyet burada Halisdemir için Yasin-i şerif okudu. Kabir ziyaretinin ardından belde çıkışında hatıra fotoğrafı çektiren heyet daha sonra Siverek’e geri dönüş için yola koyuldu. Heyet adına konuşan Siverek Müftüsü Burhan Barut organizasyonu düzenleyen Siverek Belediyesine teşekkür etti.

Ömer Halisdemir Kimdir

15 Temmuz 2016 Amerika destekli darbe girişim gecesi Özel Kuvvetler Komutanlığı'na girmeye çalışan Özel Kuvvetler komutan yardımcısı Tuğgeneral Semih Terzi'yi, Özel Kuvvetler komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı'dan aldığı emir üzerine alnından vurarak öldürmüştür. Semih Terzi'nin korumaları da Ömer Halisdemir'i 30 kurşunla öldürmüşlerdir. Çeşitli basın kaynaklarında çıkan haberlerde Halisdemir'in darbe girişimin seyrini değiştiren isimlerden biri olduğu ifade edilmiştir.

A.Deniz Uğurlu- Zeki Sonbayram /www.siverekgenclik.com

FOTO GALERİ


Bu haber 3475 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü