SİVEREK'TEN FİLİPİNLER'E YARDIM ELİ

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan yardım kampanyası ile Filipinler'de tayfuna maruz kalanlar için Cuma Namazı çıkışında tüm camilerde para toplandı.

SİVEREK'TEN FİLİPİNLER'E YARDIM ELİ
15 Kasım 2013 - 11:00

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı Filipinler’de meydana gelen tayfun afetinde zarar görenler için yardım kampanyası başlattı. Yardım kampanyası kapsamında Cuma namazı çıkışında Siverek merkez ve köy camilerinde yardım toplandı.

Konu hakkında bir açıklama yapan Siverek İlçe Müftüsü Ahmet Hilmi Yazar, Filipinler’de meydana gelen doğal afet neticesinde sıkıntı içerisinde hayata tutunmaya çalışan insanlar için Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından “Şimdi Filipinlere Yardım Zamanı” adı altında bir yardım kampanyası başlatılmıştır.Bizde Siverek Müftülüğü olarak merkez ve köylerde cuma namazı çıkışı cami cemaatinden yardım talebinde bulunduk. Cuma namazında yardımda bulunamayan hayırseverler tüm GSM operatörlerinden Filipinler yazıp 5601'e mesaj gönderdikleri zaman yardım kampanyasına 5 TL yardımda bulunabilirler" dedi.

Filipinler’de büyük yıkıma yol açan tayfunda Leyte ve Samar adalarını yerle bir olmuş, tayfundan 11,5 milyon kişi etkilenmişti. 10 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği ve 700 bin kişinin evsiz kalmıştı.


Siverek Müftülüğü tarafından verilen bilgilere şehir merkezindeki camilerde 13.543 TL yardım toplandığı, köylerde toplanan yardımlarında ellerine tam olarak ulaşmadığı bildirildi.

www.siverekgenclik.com


Bu haber 2285 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek