SİVEREK'TEN ARAKAN'A YARDIM ELİ

Şanlıurfa’nın Siverek ilçe Müftülüğü tarafından Myanmar'ın Arakan bölgesindeki şiddet olayları nedeniyle mağdur olan Müslümanlar için 26 bin 500 lira yardım toplandığı bildirildi

SİVEREK'TEN ARAKAN'A YARDIM ELİ
09 Ağustos 2012 - 07:35

Siverek İlçe Müftülüğü tarafından Myanmar'ın Arakan bölgesindeki şiddet olayları nedeniyle mağdur olan Müslümanlar için 26 bin 500 lira yardım toplandığı bildirildi.


İlçe Müftüsü A.Hilmi Yazar’ın, yaptığı açıklamada, Arakan'da mağdur olan Müslümanlar için ilçe merkezinde 17 bin 500 ve köy camilerinde ise 9.000 bin lira yardım geldiğini  toplamda ise 26.500 lira topladıklarını söyledi.


Müftü A.Hilmi Yazar, Arakan'da Müslümanlara yönelik saldırılar, zulüm, işkence ve cinayetler, Müslümanların evlerine ve camilerine yönelik saldırılar, onların zorla göçe mecbur edilmeleri hiçbir şekilde kabul edilemez. Açlıkla karşı karşıya kalan insanlara yardım elini uzatmanın bir insanlık görevi olduğunu belirterek,"Dünyadaki bütün Müslümanların bu olaylara karşı sessiz kalmamalarını ve oradaki insanların karşı karşıya kaldığı zulüme karşı tek yürek olmalıyız dedi. Toplanan 26.500 lira, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ilgili hesabına havale edildi. İlçedeki vatandaşlarımıza yardımlarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.


Haber: Bahattin Yolaçan


Foto: Deniz Uğurlu

Bu haber 3218 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi