SİVEREK'TEKİ TMO SANIKLARINA 15 YIL HAPİS CEZASI

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, 2009 yılında biri polis memuru olmak üzere iki kişinin hayatını kaybettiği olay sonrası açılan davada şahıslara 15 yıl 10 ay hapis cezası verildi.

SİVEREK'TEKİ TMO SANIKLARINA 15 YIL HAPİS CEZASI
15 Ocak 2011 - 11:32
13 Haziran 2009 tarihinde Şanlıurfa'nın Siverek ilçesi Toprak Mahsulleri Ofisi'nde meydana gelen olayda  K. ile R. aileleri arasında sıra meselesi nedeniyle tartışma silahlı kavgaya dönüşmüştü. Olay yerine gelen Polisler iki aileye müdahale ettiği sırada çatışma çıktı. Arada kalan 36 yaşındaki evli ve 3 çocuk babası polis memuru Nihat Karakoca aldığı kurşun yarası sonrası şehit olurken, Bekir Sami R.  kalaşnikofla vurularak öldürülmüş, 2 kişi de yaralanmıştı. 
Sanıklar 9 ay sonra Konya'da hakim karşısına çıktı. Konya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davanın karar duruşması da güvenlik gerekçesiyle gizli yapıldı. Duruşmaya tutuklu sanıklar Ali Murat R, Mehmet Halilbeg K. ile her iki tarafın yakınları katıldı. Mahkeme heyeti dava ile ilgili tüm eksikliklerin giderildiğini belirterek savcıdan esasa ilişkin mütalaasını istedi. Savcı, sanıklardan Ali Murat R. hakkında TCK'nin 81/1 maddesi gereğince cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme heyeti sanıklardan Ali Murat R'yi 2 kişinin yaralanması ile ilgili 3'er yıl 9'ar ay, bir kişinin öldürülmesi ile ilgili de 8 yıl 4 ay olmak üzere toplam 15 yıl 10 ay hapis cezası verdi. Suça iştirak suçundan hakkında dava açılan tutuklu sanık Mehmet Halilbeg K. ile diğer tutuksuz sanıklar Rıdvan K, Harun Servan K, Cuma R, İsmail Ö, Mehmet R, Mehmet Ö. ise beraat etti.

sanliurfa.com


Bu haber 3254 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması