SİVEREK'TEKİ SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI TEK SES

Siverek'teki Sivil Toplum Kuruluşları, Siverek'te son zamanlarda yaşanan olaylara tepki olsun diye Cumartesi günü ortak basın açıklaması yaparak "Silahların Gölgesinde Yaşamak İstemiyoruz" diyecek.

SİVEREK'TEKİ SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI TEK SES
08 Nisan 2011 - 08:56

Siverek Sivil Platformu tarafından yapılan açıklamada,

"Ülkenin ekonomik kaynakları, insanların temel ihtiyaçları olan eğitim,sağlık ve yaşama hakkının sağlanmasına dönük  olması gerekirken maalesef geliştirilen yanlış politikalarla insan yaşamı, tamamen bireyin  hukuki olmayan yol ve yöntemlerle kendisini korumasına yol açmış bulunmaktadır. Bu durum dönem dönem arzu etmediğimiz ve de görmek istemediğimiz trajik olayların yaşanmasına yol açmıştır. İlçemiz Siverek’te yaşanan son aşiret kavgasında beş vatandaşımızın hayatını kaybettiği, yine bir o kadar kişinin da yaralı olduğu bilinmektedir.Nedeni ne olursa  olsun hiçbir şey insan yaşamının üstünde bir değere sahip değildir."

"Bölgemizde yaşanan feodal yapılanmanın sonucu olarak ve  birilerinin beslendiği ama biz aydın insanların adeta kanayan yarası olan kan davasının halen tüm sıcaklığıyla  21. yüzyıl Türkiye’sinin özellikle Doğu ve  Güneydoğu Anadolu Bölgesinde devam etmesinin bizce kabul görülür yanı yoktur.Sivil ve Demokratik kitle örgütlerinin toplum üzerindeki etkisinin artırılıp; çağdışı kurumların tasfiyesinin sağlanması ve modern dünyanın sivil inisiyatifi öncelediği,demokratik kurumların  zeminin güçlü bir şekilde oluşumunun yolları açılmalıdır."

"Bunun için sivil ve demokratik kitle örgütlerine çok önemli görevler düşmektedir. Siverek’teki sivil toplum örgütleri ve sendikalar olarak gerek ülkemiz ve gerekse de yaşadığımız ilçenin ekonomik, sosyal ve siyasal olarak çağdaş değerlerle donanmış özgür bir ortama kavuşmasının mücadelesini sonuna kadar sürdüreceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın"
        
"Biz Siverek’teki sivil toplum örgütleri ve sendikalar olarak çağdaş dünyanın uygulamakta olduğu adil ve demokratik yaşamın tüm ilkelerinin uygulanması halinde bu üzüntü verici trajik olayların yaşanmayacağına inanmaktayız."

Destek Verenler:

- KESK ve bileşenleri: Eğitim-Sen, Büro-Sen, Ses
- Memur-Sen ve bileşenleri:Eğitim Bir-Sen
- Türk Eğitim-Sen
- Özgür-Der
- Siverek İkra-Der
- Özgür Eğitim-Sen
- Gıda Maddeleri Odası Başkanlığı
- Siverek İl Yapma ve  Kalkındırma

Siverek Gençlik Haber

Bu haber 3705 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Başkan Mehmet Kuş, Çocukların Bayramını Kutladı
Başkan Mehmet Kuş, Çocukların Bayramını Kutladı