SİVEREK'TE ZALİM ESED VE İŞBİRLİKÇİLERİ LANETLENDİ

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde bir araya gelen sivil toplum kuruluşları Zalim Esed'in kimyasal silahlarla yaptığı katliamı lanetledi.

SİVEREK'TE ZALİM ESED VE İŞBİRLİKÇİLERİ LANETLENDİ
23 Ağustos 2013 - 22:05











Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, yatsı namazından sonra, Şeyh Abdulkadir Geylani Cami avlusunda bir araya gelen sivil toplum kuruluşları, Beşşar Esed',in kimyasal silahlar kullanarak yaptığı katliamı lanetledi. Cami avlusunda toplanan yüzlerce kişi Mısır’da ve Suriye’de hayatlarını kaybeden Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kıldı. Kılınan cenaze namazının ardından basın açıklaması için toplanan grup “Kahrolsun Esed”, “Kahrolsun Sisi”, “Zalimler İçin Yaşasın Cehennem” sloganları attı. Basın açıklamasını topluluk adına Siverek-Der Başkanı Celal Koç okudu.Basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi.


 


Direniş Suriyeli Çocukların Duvarlara Yazdığı Yazılar İle Başladı


“İki buçuk yıl önce Suriye’de duvarlara “hürriyet” yazan o çocuklar; ne kadar cesur ve ne kadar kararlı olduklarını bütün Dünya’ya hayatları pahasına ispatladılar.Suriye’de özgürlük tutkusuyla kenetlenmiş bu yürekli gençlerin direnişine ve zulme boyun eğmeyişlerine şahitlik ediyoruz. Zalimlerin, bir birleriyle, İsrail, ABD, AB ve BM ile işbirliği yaparak adeta zulümde ve zalimlikte yarışıyormuşçasına katliamlar gerçekleştirdiklerini görüyor ve onları lanetliyoruz. Daha dün çağdaş Mısır firavunun yaptığı katliamda 3500’ün üzerinde silahsız, masum halk öldürülürken hemen akabinde İran, Rusya ve Hizbul Esed’in desteğini alan Nusayri katil Beşar Esed’in yaptığı kimyasal saldırıda 2000’e yakın çoluk çocuk ve masum halk, daha uykudan uyanmadan can vermiştir.Adeta ikinci bir Halepçe vakası yaşanmıştır.


Emperyalizme Karşı Halkların Mücadelesini Destekliyoruz


Bizler de başta Suriye ve Mısır olmak üzere dünyanın dört bir yanında küresel emperyalizme ve onların yerli işbirlikçilerine karşı özgürlük mücadelesi veren bu kardeşlerimizin haklı davalarını destekliyor ve onlar için Rabbimizden yardım diliyoruz. Rabbimiz Allah’tır dedikleri için ateş dolu hendeklere atılan Ashab-ı Uhdud gibi Suriye’nin ve Mısır’ın şerefli halkı da; Rableri olan Allah’ın adını yüceltmek için canları pahasına onurlu mücadelelerine devam ediyorlar.


Suriye ve Mısır Direnişine Sahip Çıkmak Farzdır


Bizler için Suriye intifadasına ve Mısır direnişine sahip çıkmak farzdır. Suriye ve Mısır halkına yardım etmek farzdır. Suriye ve Mısır halkının direnişini desteklemek farzdır. Yüce dinimiz İslam’ın gereği olarak zalime karşı mazlumdan yana tavrımızı koyarak bu halkları desteklediğimizi ifade ediyor ve diyoruz ki: Ya Rabb’i sen buna şahit ol. Sen şahit ol ki biz Suriye’de nasıl ki mazlumları destekliyorsak Mısır’da da mazlumları destekliyoruz.


Daha sonra basın açıklamasının devamında,  Haksöz Dergisi Yazarlarından Kenan Alpay'ın, "Direnişin Kimyasal Halkası" yazısında bir kesit okundu.


Program alınan hatimlerin ardından okunan dua ile sona erdi.


www.siverekgenclik.com




Bu haber 3678 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü