Siverek'te yöresel ürünler pazarı kuruldu

Siverek Belediyesi tarafından organize edilen Takoran festivali coşkuyla devam ederken etkinlikler kapsamında yöresel ürünler pazarı kuruldu.

Siverek'te yöresel ürünler pazarı kuruldu
29 Eylül 2018 - 17:00

Siverek Belediyesi tarafından organize edilen Takoran festivali coşkuyla devam ederken etkinlikler kapsamında Hürriyet Bulvarı, Tören alanı yanında yöresel ürünler pazarı kuruldu.

Kültür Müdürlüğü, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi'nce kurulan yöresel ürünler pazarında, elbiselerin yanı sıra geçmişte kullanılan et ve bulgur dövme tokmağı, bakır kazanlar, tahta kaşıklar, el işlemeleri ile yöreye özgü çok sayıda eşya yer aldı.

Stantları ziyaret eden Belediye Başkanı Resul Yılmaz, yöresel ürünleri bir kentin hafızası olduğunu dile getirdi. Pazarda yer alan ürünlerin eski tarihlerde her evde kullanıldığına işaret eden Başkan Yılmaz, "Yöresel ürünler pazarının kurulması tarihimizi unutmamamız açısından önemli bir yere sahiptir. Burada yer alan ürünlerin tamamı tarihi bir hafızadır ve korunması gerekiyor." dedi.

Siverek Esnaf ve Zanaatkârlar Derneği'nin açtığı standı da ziyaret eden Yılmaz, "Esnaflarımız büyük bir duyarlılık göstermiştir. Satışa sunulan ürünlerin tüm gelirini 'Bir Damla Kan Talasemi Derneği'ne bağışlamayı uygun görmüşler. Bu hassasiyetlerinden ötürü kendilerine teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Dernek Başkanı Hamza Saklım ise pazarda kendilerine stant yeri tahsis eden Belediye Başkanı Resul Yılmaz'a teşekkür ederek, şunları söyledi: "Öncelikle muhteşem bir organizasyona imza atan başkanımıza minnettarız. Ürün pazarında stant talebimizi geri çevirmedi, bizde dernek olarak pazarda satışa sunduğumuz ürünlerin tüm gelirini farkındalık oluşturmak adına Talasemi Derneği'ne bağışladık."

Haber Merkezi


Bu haber 3150 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması