SİVEREK’TE YAŞAYAN GÖÇERLERİN ZORLU MÜCADELESİ

Bingöl’ün Karlıova ilçesinden kentimize gelerek hayvancılık yapan göçerlerin sorunlarını kendileri ile konuştuk.

SİVEREK’TE YAŞAYAN GÖÇERLERİN ZORLU MÜCADELESİ
27 Ocak 2013 - 18:39

ŞANLIURFA- Zorlu kış şartlarının hakim olduğu doğu illerinden Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine gelen göçerler, yaşam koşullarının kötü olması, hayvan fiyatlarının düşük olmasına karşın yem ve saman fiyatlarının yüksek olmasından dolayı zor günler yaşıyor.

Bingöl’ün Karlıova ilçesinden 300 km. uzaklıktaki Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine gelen onlarca göçer, kasım ayından, mayıs ayına kadar 7 ay boyunca Siverek çevre köylerinde yaşıyorlar. Çocuklarını Siverek’te okula gönderiyorlar. Zor şartlar altında bir hayat yaşayan göçerler, yaşadıkları zorlukları Siverek Gençlik Sitesine anlattılar.

Karlıova’dan gelerek Siverek’e 7 km. uzaklıktaki Dulda (Şeko) köyüne yerleşen İbrahim Yetkin, Karlıova’daki çetin kış şartlarından dolayı Siverek’e geldiklerini belirterek, “Bizler Karlıova’da hayvancılıkla uğraşıyoruz. Kış ayında bölgemizde çok kar yağdığı için hayvanlarımıza bakmak için sonbahar aylarında kış şartları iyi olan yerlere göçüyoruz. Bu sebeple bize göçer diyorlar.Geçmiş yıllarda hayvanlar iyi para ediyordu. Bu iki senedir hayvanlar para etmiyor. Saman ve arpa çok pahalı. Ayrıca çadırlarda kalıyoruz, su, elektrik ve yol sorunumuz var” dedi

Karlıova’dan gelerek Siverek’e bağlı Dulda (Şeko) köyüne yerleşen Ahmet Varal ise “ İlçemiz 6 ay boyunca kar altında kaldığı için hayvanlarımızı beslemek amacıyla buraya geliyoruz. Burada çadırlarda zorluklar içerisinde kalıyoruz.Saman fiyatları çok pahalı, hayvan fiyatları da 2 senedir para etmiyor. 4 hayvan götürüyoruz, 1 ton saman alamıyoruz” dedi.

www.siverekgenclik.com





SİVEREK'TE YAŞAYAN GÖÇERLERİN ZORLU MÜCADELESİ ile siverekgenclik


Bu haber 3246 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Başkan Mehmet Kuş Eyyübiye Millet Bahçesi'nde İncelemelerde Bulundu
Başkan Mehmet Kuş Eyyübiye Millet Bahçesi’nde İncelemelerde...