Siverek'te Yanık Vakalarına Dikkat !

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesinde yaşanan yanık olaylarında, Siverek Devlet Hastanesi Acil Bölümü tarafından yerinde müdahale edilmediğini iddia eden iki vatandaş, yapılan yanlış müdahaleler çocuklarımızı sakat bırakacaktı,dedi.

Siverek'te Yanık Vakalarına Dikkat !
07 Mart 2010 - 10:41
ŞANLIURFA - Siverek İlçesinde yaşanan iki yanık olayına yerinde müdahale edilmediğini iddia eden Ramazan Kürkçü ve Celal Öztürk adlı vatandaşlar, hataların daha fazla yaşanmaması için yetkililerden gerekli önlemi almalarını istedi.
Koluna su dökülen 3 yaşındaki kızı Semanur’u Siverek Devlet Hastanesi acil bölümüne götürdüğünü dile getiren İnşaat işçisi Ramazan Kürkçü (30) başından geçenleri şöyle anlattı: “Acil bölümünde bulunan doktor tarafından kızıma müdahale edilmedi. Orada bulunan Sağlık Lisesindeki öğrenciler kızımın yanığına pansuman yaptı. Acil doktoru bana, “Her gün kızını pansumana getir ya da sen kendi imkânlarınla pansumanı evde yapabilirsin."dedi. Ben de bir gün sonra durumu kötüye giden kızımı Devlet Hastanesindeki başka bir Uzman doktora gösterdim. Uzman doktor, kızımı Diyarbakır’a Plastik Cerrahına götürmemi söyledi. Ben de kızımı Diyarbakır Plastik Cerrahi bölümüne götürdüm. Buradaki Doktor, “Kızını biraz daha geç getirseydin, kolu kangren olacaktı" dedi. Kızım tam 18 gündür Diyarbakır Devlet Hastanesi Yanık Ünitesinde yatıyor.”
Bir başka mağdur Celal Öztürk (30) ise, "3 ay önce çocuğumun üzerine çay döküldü. Oğlum Muhammed Enes Öztürk'ü (2), Siverek Devlet Hastanesi Acil Bölümüne götürdük. Orada yapılan ilk müdahale ile geri döndük. Oğlumun durumunun kötüye gitmesinden dolayı, oğlumu Dicle Üniversitesi Araştırma Hastanesi Yanık Ünitesine götürdüm. Orada bulunan doktorlar, yanığın 3. derecede yanık olduğunu belirterek, yapılan müdahalenin buna sebep olduğunu söylediler. Yanlış müdahalenin bedeli bize defalarca ameliyat ve 33 gün hastanede kalmak oldu." dedi.
Hastane yetkilileri ise, iddialara cevap olarak yanlış müdahalenin söz konusu olmadığını savunarak, yaşanan vakaların Türkiye’de yanık vakalarında bir standart olmamasından kaynaklandığını söyledi.



Siverek Gençlik Haber



Bu haber 3301 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü