SİVEREK'TE ÜZÜM BAĞLARI AZALIYOR

Mehmet SEZGİN/SİVEREKSiverek ilçesinde üzüm bağlarının her geçen yıl azalmasıyla birlikte üzümden elde edilen gıda maddelerinin fiyatının arttığı belirtildi.

SİVEREK'TE ÜZÜM BAĞLARI AZALIYOR
14 Ağustos 2011 - 23:16
İlçenin Şıra Pazarında üzümden elde edilen gıdaların satışını yapan Mahmut Bakır, yaptığı açıklamada şunları kaydetti ’’İlçemizde üzüm bağlarının azalmasıyla birlikte üzümden elde edilen pekmez, tatlı sucuk, pestile, kesme, kuru üzüm gibi maddelerin fiyatlarının her yıl yaklaşık % 20 oranında artmasına neden oluyor. Bu artışın nedeninin ise ilçede her geçen gün sayısı azalan üzüm bağlarıdır’’ dedi.

Ziraat Mühendislileri, yaptıkları açıklamada ilçede kış aylarında vatandaşların doğal yollarla tatlı ihtiyacını karşılamak için çokça tüketilen ve üzümden elde edilen gıda maddelerinin üretimin Siverek’te azaldığını, imara açılan bağ alanları ve bağlardaki hastalıklar yüzünden ilçede üzüm bağı sayısının her geçen gün azaldığına dikkat çekerek, yeni bağ alanlarının kurulmaması halinde birkaç yıl içinde üzüm bağlarının tamamen yokolacağını belirttiler.





Lütfü YALGI/SİVEREK






Bu haber 3322 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması