SİVEREK'TE UMRE ÖDÜLLÜ SİYER SINAVI DÜZENLENECEK

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından yapılacak siyer sınavı ile başarılı olan 50 kişi umre ziyareti ile ödüllendirilecek.

SİVEREK'TE UMRE ÖDÜLLÜ SİYER SINAVI DÜZENLENECEK
09 Mart 2013 - 11:42

SINAV HAKKINDA GENEL BİLGİLER

- Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Türkiye Geneli Kutlu Doğum Siyer Sınavı 14 yaş ve altı (1. Kategori) ile 15 yaş ve üstü (2. Kategori) olmak üzere iki kategoride düzenlenecektir.

- 1. kategori sınav soruları, Yazar Mehmet Ali GÖNÜL’ün, Dua Yayıncılık’tan çıkan“Sevgili Peygamberimiz” kitabı; 2. kategori sınav soruları Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından hazırlanan “Nebevi Davet” kitabı esas alınarak hazırlanacaktır.

- 1. kategoride yer alan sorular, dört şıklı çoktan seçmeli test olup üç yanlış bir doğruyu götürecek; 2. kategoride yer alan sorular ise beş şıklı çoktan seçmeli test olup dört yanlış bir doğruyu götürecektir. Her kategori için 100’er soru sorulacak.

BAŞVURU KOŞULLARI

- Sınav için başvuru ücreti alınmayacaktır. Başvurular bizzat yapılabileceği gibi, adayın kimlik bilgilerinin getirilmesi şartıyla herhangi bir yakını tarafından da yapılabilecektir.

SINAVIN ÖDÜLLERİ

-“Kutlu Doğum Siyer Sınavı"nda bu yıl 1. kategoride derecelendirme dört sınav bölgesi üzerinden yapılacaktır (Sınav bölgeleri, başvuru sayısının dağılımı göz önünde bulundurularak belirlenecektir). Her bölgede erkekler arasında ilk 10’a girenler ile kızlar arasında ilk 10’a girenler olmak üzere dört bölgede toplam 80 kişi büyük ödüle hak kazanacaktır.

-14 yaş ve altı katılımcıların yarışacağı 1. kategoride büyük ödül, yaz tatilinde ülkemizde yer alan bazı kutsal mekanların ziyaret edileceği bir “Gezi Turu” olacaktır.

- 15 yaş ve üstü katılımcıların yarışacağı 2. kategoride ise Türkiye geneli ilk 50’ye giren katılımcılar “Umre Ödülü” ile ödüllendirilecektir.(Umre tarihi olarak 2014 Sömestr tatili düşünülmektedir.)

- Her il koordinatörlüğü kendi il sınırları içerisinde dereceye giren ilk üç katılımcıyı ödüllendirecektir. Ödül olarak birinciye tam altın, ikinciye yarım altın, üçüncüye çeyrek altın verilecektir. Ayrıca her ilçe sınav merkezi de ilçe sınırları kapsamında dereceye giren ilk üç katılımcıyı çeşitli hediyelerle ödüllendirecektir (Büyük ödül olan Umre ödülünü kazanan katılımcılar bu hediyeyi ayrıca alamayacaktır).

-Sınav sonucunda 1. kategoride dereceye girenlerin sadece kendileri seyahate gidebilecek, yerlerine başkası kabul edilmeyecektir.2. kategoride ise dereceye girenler, kendileri umreye gitmedikleri takdirde yakınlarından sadece anne, baba, eş veya kardeşlerinden birini yerine gönderebilecektir. Ancak dereceye girip umre ödülü kazanan şahsın bizzat kendisi veya yerine göndereceği şahıs 45 yaş altı bir bayan ise mutlak surette bir mahreminin; şayet yerine gönderdiği şahıs çok yaşlı ise de bir yakınının beraberinde bulunması gerekmektedir. Ancak kendileri ile gelecek mahreminin/yakınının masrafları kendi şahsına aittir. Umre için yol ücreti, barınma ve iaşe dışındaki masraflar(pasaport işlemleri, kalkış noktasına kadarki yol masrafları vs.) şahsa aittir.

DİKKAT: 2012 yılında düzenlenen Kutlu Doğum Siyer Sınavı’nda dereceye girip umre ödülü kazananlar bu yıl dereceye girseler bile bu haktan yararlanamayacaktır. Ayrıca; hak edilen ödüller belirtilen dönem için geçerlidir. Sonraki seneye kesinlikle devredilemez.


Bu haber 3378 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor