SİVEREK'TE UMRE ÖDÜLLÜ SİYER SINAVI

Haber MerkeziSiverek İkra Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği, Peygamber Sevdalıları Platformu'yla beraber 14 Nisan tarihinde Siverek'te "Umre Ödüllü Siyer Sınavı" düzenleyeceğini duyurdu.

SİVEREK'TE UMRE ÖDÜLLÜ SİYER SINAVI
28 Şubat 2012 - 12:45
Siverek İkra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından yapılan Umre ödüllü Siyer Sınavı hakkında yapılana açıklamada: "Bu sınav ile peygamber sevgisini, dostluğunu, kişiliğini, vefasını, yüce ahlakını, ümmetine karşı şefkat ve merhametini Müslümanların okuyup anlamalarını ve onu örnek almalarını sağlamayı amaçlamaktayız. Sınavımız Türkiye geneli olduğundan Türkiye genelinde dereceye giren olan ilk 10 kişi Umre ödülü ile ödüllendirilecektir. Sınav sonucunda Siverek’te dereceye girecek olan ilk 3 kişiye değişik ödüller verilecektir. Dereceye girenlerin isimleri düzenlenecek olan kutlu doğum etkinliğinde ilan edilecektir. Peygamberimize olan muhabbetimizi bu etkinliğe katılmakla pekiştirmemiz gerekir" dedi.

Sınavda erkek ve bayanlar için ayrı ayrı yerlerin temin edileceği belirtilirken sınavın yapılış şekli ve kaynak kitapları hakkında ise şu açıklamalarda bulunuldu;

Sınav İki Kategoriden Oluşacaktır

1.Kategori: İlköğretim düzeyi (15 yaş altı)

2.Kategori:
Lise ve üstü olan yetişkinler düzeyi (15 yaş üstü olanlar)

Kaynak Kitaplar


1.Kategori İçin
: Dua yayıncılıktan Eğitimci yazar Abdulkadir Turan'ın 'Peygamberimi öğreniyorum' adlı iki ciltlik kitabı

2.Kategori İçin: Dua yayıncılıktan, Kazım Ağcakaya ve Bünyamin Bulut'un 'Son peygamber Hz. Muhammed (s.a.v.) siyer-i Nebi' 496 sayfalık tek ciltli kitap olacak.
Sınav çoktan seçmeli test usulü ile yapılacak, üç yanlış bir doğruyu götürecektir.
14 Nisan Cumartesi günü saat 10.00'da her iki kategori için de tek oturumda yapılacak olan sınav için başvurular başlamış olup, sınava başvurmak isteyenlerin bizzat Siverek İkra Derneği’ne gelerek başvuruda bulunması gerekiyor.

www.siverekgenclik.com

Bu haber 2932 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Urfa'da 1 haftada 74 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı
Urfa'da 1 haftada 74 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı