Siverek'te Ümmetin Onuru Kudüs isimli panel düzenlendi

Siverek’te düzenlenen "Ümmetin onuru Kudüs" isimli panelde konuşan Yazar Mehmet Göktaş, "İslam âleminin ciğerlerine oradan (Kudüs'ten) oksijen pompalanıyor, iman pompalanıyor. Kudüs bize imanımızı hatırlatıyor." dedi.

Siverek'te Ümmetin Onuru Kudüs isimli panel düzenlendi
25 Aralık 2017 - 12:24




Siverek Belediyesi tarafından "Ümmetin onuru Kudüs" isimli panel düzenlendi. İlçenin, Yenişehir Mahallesinde bulunan Eyüp Cenap Gülpınar Gençlik Merkezinde düzenlenen panele, Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, HÜDA PAR Siverek İlçe Başkanı Abdulrahim Sımak, İHH Şanlıurfa Şube Başkanı Behçet Atilla, Mavi Marmara gazileri Cevdet Ökenek ve Ramazan Baylan, STK temsilcileri, muhtarlar ile vatandaşlar katıldı.

Moderatörlüğünü Doç. Dr. Şevket Ökten’in yaptığı panele konuşmacı olarak, DoğruHaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş, İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Mazlum Der İstanbul Şube Başkanı Yazar Ali Öner katıldı.

Siverek Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Postacı’nın sunuculuğunu yaptığı program Mehmet Özağaç tarafından okunan Kur’anı Kerim ile başladı. Selamlama konuşması yapan Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, programa katılan panelist ve konuklara teşekkür etti. Yılmaz konuşmasında, "Sayın Misafirlerimiz özellikle zamanlarını ayırmak suretiyle bu anlamlı gecede bizleri yalnız bırakmayan çok kıymetli panelistlerimiz saygıdeğer Bülent Yıldırım ağabeyimiz, Sayın Mehmet Göktaş hocamız, Şevket hocamız, Ali Öner beyefendi, Sivil Toplum Kuruluşlarımızın birbirinden değerli temsilcileri siyasi parti temsilcileri, muhtarlarımız, hanımefendiler, beyefendiler, sevgili çocuklar hoş geldiniz, hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum, Evet bu gece çok anlamlı bir konuyu konuşacağız, yetkin değerli Büyüklerimizden Kudüs'ü dinleyeceğiz Kudüs aslında insanlığın genelde özelde ise Müslümanların bir sorunu Kudüs deyince aklımıza hep haksızlık gelir hukuksuzluk gelir ve zulüm gelir ama biz şuna inanıyoruz, her yapılan haksızlık her hukuksuzluk ve her zulüm beraberinde bir uyanışı getirir uyanışa da vesile olacak inşallah, bu vesileyle özellikle dünya insanlığının ve Müslümanların uyanışına vesile olmasını bir kez daha diliyorum katkı ve katılımlarınızdan dolayı herkesi yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

Kudüs tarihinin anlatıldığı sinevizyon gösterisinin ardından panele geçildi. Panelde ilk söz, İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım’a verildi.

"Türkiye halkı uzun süre İsrail’i iyi tanımadı"

İllerde ve ilçelerde Kudüs konusunun konuşulmasının öneminin pek fark edilmediğini ancak bu durumun siyonistlerin canını cidden yaktığını vurgulayan Yıldırım, çünkü işgalci siyonistlerin güvenlik eksenli bir yapı kurduğunu ve kendisine sıkıntı oluşturabilecek, kendisini zora sokabilecek bütün bölgeleri takip ettiğini söyledi.

Yıldırım, "Özellikle Türkiye ile ilgili çok ciddi korkuları var. Türkiye'yi kendisine çok yakın hissediyordu. Adeta Türkiye ile israil arasındaki ilişkiyi anne ile anne karnındaki çocuk arasındaki bağlantı gibi görüyordu. Arap Devletleri ile ilişkisinin çok iyi olmasına rağmen Arap halklarının israile olan karşıtlığı bilinen bir gerçektir. Fakat Türkiye halkı uzun yıllar israili çok iyi tanımadı. Hatta bize anlatılan öğretide, israilin modern olduğu, İslam dünyasının geri kaldığı, o yüzden halkı manipüle edebiliyorlardı. Yöneticilerden bir kısım şuurlu bir kesim olsa bile Türkiye halkının genelini manipüle edebiliyoruz, kandırabiliyoruz, diye düşünebiliyordu. Şimdi öyle bir döneme geldik ki artık sokaklardaki insanlar Kudüs konusunu konuşmaya başladı." dedi.

"Kudüs bize Müslümanlığımızı hatırlatıyor"

Kudüs’ün İslam dünyası için önemine vurgu yapan Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş ise Kudüs'ün , "İslam dünyasının oksijen çadırı" olarak gördüklerini söyledi.

Göktaş, "İslam dünyasının bütün ciğerlerine oradan oksijen pompalanıyor. Zannetmeyin ki buradan oraya oksijen gidiyor. Aslında oradan buraya geliyor. Biz niye uğraşıyoruz, biz bugün buralarda neden toplanıyoruz? Bir devletçilik daha olsun diye mi çırpınıyoruz, bir bayrak olsun diye mi çırpınıyoruz, bir emirlik, bir krallık olsun diye mi uğraşıyoruz? Biz bunun için çırpındığımız kanaatinde değilim. Bir tane daha devlet olsa ne olur, olmasa ne olur. Filistin, Kudüs bizim zannettiğimizin ya da ifade edemediğimizin çok çok ötesindedir. Gerçekten şu anda İslam âleminin ciğerlerine oradan oksijen pompalanıyor. Bundan dolayı hava alabiliyoruz, bundan dolayı nefes alabiliyoruz, iman pompalanıyor. O çocukları televizyonda izlettiğimiz zaman imamlarımız artıyor, onları gördükçe Müslüman olduğumuzu hatırlıyoruz. Kudüs bize Müslümanlığımızı hatırlatıyor, Kudüs bize imanımızı hatırlatıyor, Kudüs bize insanlığımızı hatırlatıyor." ifadelerini kullandı.

Ali Öner ise konuşmasında, İslam İşbirliği Teşkilatının Kudüs hakkında aldığı karar ve Müslümanların Kudüs konusunda izlemesi gereken stratejiye değindi.

Konuşmaların ardından Yusuf Sami İmam Hatip Lisesinde Kudüs konulu düzenlenen kompozisyon ve şiir yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.Yusuf Sami Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi okul içi yarışma üç dalda yapıldı. Kompozisyon dalında Büşra Küçükbayrak "Yüreğimde Arşa Yükselen Kudüs" adlı kompozisyonuyla birinci oldu. Şiir dalında Elif Demirkapı "Gızlenen bir Sır" adlı şiiriyle birinci oldu. Resim dalında Medine bahçıvan adlı öğrenci birinci oldu.

Program sonunda Mavi Marmara Gazileri Ramazan Baylan ve Cevdet Ökenek tarafından kısa bir konuşma yapıldı.

Program, topluca çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.

www.siverekgenclik.com

FOTO GALERİ


Bu haber 2889 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini ziyaret etti
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini...