Siverek’te TUBİTAK bilim fuarı düzenlendi

Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından TÜBİTAK tarafından desteklenen bilim fuarı düzenlendi.

Siverek’te TUBİTAK bilim fuarı düzenlendi
26 Nisan 2017 - 08:05

Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından TÜBİTAK tarafından desteklenen bilim fuarı düzenlendi. Fuara Siverek İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Yılmaz, Ercan Çelik, TÜBİTAK heyeti ve okul müdürleri katıldı. Öğrencilerin hayal dünyalarını gün yüzüne yansıtılan birbirinden ilginç 20 projede, 40 öğrenci ve danışman öğretmenler görev aldı.

Öğrencilerin gayretleri ile oluşturulan fuarda öğrenciler buluşlarını ziyaretçiler için anlattı. Genel koordinatör Abdullah Acarlar, Merak uyandıran birçok projenin hem okullarda öğrencilerin eğitimine katkı sağlayacağını hem de ülkenin faydası için somut örnekler sunacağına dikkat çekti.

Okul müdürü Halil Açıkalın projenin amacı ile ilgili, “Projelerimizin amacı ülkemizin yarınlarına ışık tutmaya çalışmak, geçmişten aldığımız mirasımızı gelecek nesillerimize geliştirerek aktarmaktır. Matematik ve astronomi alanında çalışmalarıyla dönemin bilim adamlarına adeta ders veren Ali Kuşçu’dan aldığımız mirasla bugün kendi uydularını uzaya gönderen bir millet haline geldik. Ülkemizin her bir yanını eşsiz mimari eserleriyle donatan sırrı bugün dahi çözülemeyen dahi mimarımız Mimar Sinan’la başlayan eserlere bugün kara parçalarını birbirine köprülerle bağlayan; Piri Reis’le geliştirdiğimiz coğrafya denizcilik bilimi ile üç kıtaya hakim olmuş denizler dolaşmış ecdadımızdan, bugün denizlerin altında karaları birleştiren torunları olarak kendimizle ne kadar gurur duysak azdır. Ülkemiz okullarında birbirinden değerli projelerle geleceğimizi hazırlayan öğrencilerimizi bugün her birini birer genç bilim adamları olarak görmekteyiz. Onların özgün fikirleri sayesinde belki de yarınlarımızın Akşemsettin’i, Ali Kuşçu’su, denizlerin gizemini keşfedecek Piri Reis’i, eşsiz yapılarıyla Mimar Sinan’ını yetiştirmiş olacağız”

Açıkalın, gerçekleştirdikleri TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nda emeği geçen öğrencilere, öğretmenlere ve TÜBİTAK yetkililerine teşekkür etti.

Haber Merkezi




Bu haber 3508 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü