SİVEREK'TE TEK ÖNDER MUHAMMED DENİLDİ

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Siverek’te düzenlenen kutlu doğum programına binlerce peygamber sevdalısı katıldı. Yapılan konuşmalar ve okunan ilahilerde Müslümanlar için yegane örneğin Hz. Muhammed olduğu vurgulanarak, tüm dünyada barışın ancak Hz. Muhammed ile sağlanacağı vurgulandı.

SİVEREK'TE TEK ÖNDER MUHAMMED DENİLDİ
07 Nisan 2013 - 15:18

ŞANLIURFA- Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Siverek İkra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından geleneksel olarak her yıl düzenlenen kutlu doğum etkinliği bu senede devam etti. Bu seneki etkinlik geçen sene olduğu gibi Bavuş Mevlit Alanında düzenlendi.

Etkinliğin başlamasına saatler varken etkinlik alanına akın akın gelmeye başlayan halk, ellerinde bayraklar, dillerinde zikirler ile yaşanılacak coşkuyu yaşamaya çalıştı. Program öncesinde platform yetkilileri tarafından barış, kardeşlik ve dostluk için güvercin uçuruldu.

Program Ahmet Bozkuş Hoca tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Siverek İkra- Der Başkanı Mühiddin Akay, Hz. Muhammed’e olan sadakatlerinden dolayı alanda toplanan tüm katılımcılara teşekkür etti.

Program daha sonra Ömer ve Şükrü Temur tarafından okunan Kürtçe Mevlit ile devam etti. Ardından sanatçı Burhanettin ve Çermik İlahi Grubu tarafından Türkçe, Kürtçe ve Zazaca ilahiler seslendirildi. İlahiler seslendirirken söylenen ilahilere eşlik eden misafirler, okunan ilahilerle kendilerinden geçti.

Günün anlam ve önemini anlatmak üzere kürsüye gelen Muzaffer Karavil, Hz. Peygamberin örnek hayatından kesitler sunarak, İslam dinin kadınlara verdiği öneme değindi. Karavil günümüzde kadınlara çok görevler düştüğünü belirterek, “ Her ne kadar bayanlar içerisinden bir peygamberler gelmemiş olsa da, bütün peygamberleri sizler yetiştirdiniz, bütün Salih ve sıdık kulları sizler yetiştirdiniz. Sizler İslam dininin temel taşısınız”

Program Molla Nihat Çam tarafından yapılan kapanış duası ile sona erdi.

( Haber-Video- Foto: A. Uğurlu- H. Şeker- A. Kafur- Y. Aslan- Siverekgenclik.com)







































Bu haber 4154 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...