Siverek'te Tasavvuf Konferansı Rezaleti

Kendini hoca olarak tanıtan fakat Kur'ânı Kerim okumasını bile bilmediğini itiraf eden Bursa Tasavvuf Derneği Başkanı Müjdat Korkut Siverek'te vermiş olduğu konferansta Kur'an ayetlerini kendi kafasına göre yorumlayarak, insanları devrin imamına tabi olmaya çağırdı.

Siverek'te Tasavvuf Konferansı Rezaleti
17 Ağustos 2009 - 10:36
 
Kendini hoca olarak tanıtan fakat Kur’ânı Kerim okumasını bile bilmediğini itiraf eden Bursa Tasavvuf Derneği Başkanı Müjdat Korkut Siverek’te vermiş olduğu konferansta Kur’an ayetlerini kendi kafasına göre yorumlayarak, insanları devrin imamına tabi olmaya çağırdı.


ŞANLIURFA- Siverek ilçesinde Bursa Tasavvuf Derneği başkanı Müjdat  Korkut tarafından Siverek Endüstri Meslek Lisesi konferans salonunda saat 13.00’de “Kur’an Işığında Sahabelerin ve Evliyaların Yaşadığı İslam, Tasavvuf ve Mutluluk” isminde bir konferans düzenlendi.
Konferans boyunca Kur’an kerim ayetlerini kendi kafasına göre yorumlayan Korkut, sık sık katılımcıları devrin imamına tabi olmaya çağırarak, “cennette ancak bu yolla ulaşılabilir” dedi.

Siverek insanın birliğe, kardeşliğe ve sevgiye her zamandan daha fazla muhtaç olduğu bir dönemde, Siverek insanına hiçbir faydası olmayacak, insanlar arasında ihtilafa neden olacak ve insanları birbirine düşürecek meselelerin konferansta konuşulması, birilerinin Siverek üzerinde oyunlar oynamasının en büyük işaretiydi. Siverek gibi kozmopolitlik bir şehirde, İnsanların en küçük bir meselede silahlara sarıldığını bir coğrafyada yıllarca akan kanların durmadığını hesaba katmayan bu çevreler, yine bir kardeş kanı dökülmesini istemekteydiler?

Gitmiş oldukları tüm şehirlerde tepki alan ve kovulan bu insanların Siverek’te ne işi olabilirdi? Siverek’te faaliyet gösteren Siverek Dernekleri bile tek tek kapıları ve camileri dolaşıp davetiye dağıtamazken bu insanlar nasıl olurda Siverek’in tüm evlerine ulaşmışlardı.

Bu insanları Siverek’e kim davet etmişti?  Bu insanlara bu konferans iznini kim vermişti? Bu konferansa izin verenler, bu insanların ne anlatacaklarını önceden sormamışlarımıydı? Siverek Müftülüğü acaba bu tahribatları önlemek için nasıl bir çalışma yapacak?


Derneklerinin 2008 yılında kurulduğunu söyleyen Müjdat Korkut, şimdiye kadar 300’e yakın yerde konferans verdiklerini söyledi. Derneklerinin amacının “Kur’ân’daki İslamı” yaşamak olduğunu söyleyen Korkut, İnsanların ölürken değil, hayattayken ruhlarını Allah’a teslim etmeleri gerektiğini söyledi.

Konuşmasında konferansa katılanlara sinsice hakaretler eden Korkut konuşmasında, “Bugüne kadar İslami sohbetlerinizde hep hikâyeler dinlediniz, Ama ben size hep gerçekleri anlatacağım. Söylediklerimi Kur’anı kerim ayetleri ile ispatlamazsam benden büyük “Kâfir” yoktur” dedi.


NAMAZ EN BÜYÜK İBADET DEĞİLMİŞ

Konuşmasında namaza değinen Müjdat Korkut, Namazın en büyük ibadet olmadığını savunarak,”Namaz en büyük ibadet değildir, bu güne kadar sizlere Namaz en büyük ibadettir diyerek kandırdılar.” Dedi

 
BAŞINIZI AÇIN OKULUNUZA DEVAM EDİN

Bir başörtüsü mağdurunun, “Ben okumak istiyorum ama başımızı açmadan okumamıza izin verilmiyor” sorusuna cevap veren Korkut, “Ben size okumayı tavsiye ediyorum. Başınız açarak peruk takın, önemli olan saçınızı göstermemenizdir. Kim size başınızı açın diyorsa günahı söyleyenin boynunadır.” Dedi.


KUR’AN KERİM OKUMASINI BİLMEYEN HOCA

Korkut konuşmasında Kur’ânı kerim okumaya da değinerek, “Kur’an okumanın insanlara hiçbir faydası yoktur. Hafızlar kur’anı kerim okumasını biliyor, ama kaçı bunun anlamını biliyor. Ben o kadar bilgili olmama rağmen kur’an kerim okumasını bilmiyorum. Siz istediğiniz kadar kur’an okuyun. Bunun ne size ne de ölülerinize bir faydası olmaz” dedi

İSLAM’DA VAHDETİ VUCUD DÜŞÜNCESİ VARDIR.

Bir soru üzerine İslam akidesinde Vahdet’i Vücud olduğunu iddia eden Korkut, konferansa katılanların ihtilaflı meseleler hakkında kafasını karıştırdı.


TÜM CEMAATLER YANLIŞ YOLDAYMIŞ

Tüm İslami cemaatlerin yanlış yolda oldukların söyleyen Korkut, “ A cemaati hasan efendinin, B cemaati Hüseyin efendinin kitaplarını okuyor.Kimse kur’anı kerim okumuyor” dedi.Konuşmasında sık sık cami imamlarını eleştiren Korkut, Şu an mevcut tarikat ve cemaatlerin tamamı yanlış itikat sahibiler ve yanlış amellerle meşguller, İslami özü taşımıyorlar.” Dedi

KUR’ÂN MEALLERİ YANLIŞ YAZILMIŞ

Günümüzde 40’tan fazla Kur’an meali bulunduğunu belirten Korkut, “ Piyasada bulunan tüm meallar bakıyorsun yalnız Allah tarafından anlamı bilinen ayetleri bile açıklamışlar. Allah’u Teâlâ bu ayetlerin anlamını yalnız ben bilirim demesine rağmen, bu hoca efendiler bu ayetlerin manasını nasıl biliyorlar “ dedi


CEHENNEMDEN ÇIKIŞ YOKTUR

Günahkâr Müslümanların cehennemde cezalarını çektikten sonra tekrar cennete gireceklerinin mümkün olmadığını söyleyen Korkut, “ Allah cehennemi kafirler için yaratmış, İnsanlar ya kafirdir, ya Müslümandır.” Dedi

PEYGAMBER ŞEFAAT EDEMEZMİŞ

Peygamberlerin asla insanlara şefaat edemeyeceklerini belirten Korkut, “ Peygamberler, şehitler dâhil hiç kimse şefaat edemez, bu konuda var olan tüm hadisler uydurmadır” dedi


ALLAH’IN EMİRLERİNİ UNUTUN RÜYA İLE AMEL EDİN

Konuşmasında islamın özü olan Namaz, Zekat, Hac, Oruc gibi ibadetleri küçümseyen korkut, “hacet namazı kılın, kalbinize bir nur gelecek, ona göre hareket edin”

BİREBİR SORU KABUL ETMEDİ

Konferans sırasında kimsenin kendisine soru sormasını istemeyen korkut, misafirlerin kendisine yazılı olarak soru sorabileceğini belirtti.Görevliler tarafından dağıtılan kağıtlara soru yazan misafirler, sorularının hiçbir karşılığını gerçek manada alamadılar.Korkut sorular hakkında,” Ben Fıkıh falan bilmem, bana fıkıh sorusu sormayın, fıkıh sorularınızı gidin imamlara sorun dedi.



Bu haber 2984 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü