SİVEREK'TE TARIM İŞÇİSİ SIKINTISI

Mehmet Sezgin /siverekgenclik.comŞanlıUrfa'nın Siverek ilçesinde, başka il ve ilçelere giden tarım işçilerinin henüz dönmemesi nedeniyle, pamuk hasadında işçi sıkıntısının yaşanmaya başlandığı bildirildi.

SİVEREK'TE TARIM İŞÇİSİ SIKINTISI
15 Eylül 2011 - 12:40
ŞanlıUrfa'nın Siverek ilçesinde, başka il ve ilçelere giden tarım işçilerinin henüz dönmemesi nedeniyle, pamuk hasadında işçi sıkıntısının yaşanmaya başlandığı bildirildi.

Siverek Ziraat Odası Başkanı Cuma Polatoğlu, Aa muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede tarım işçiliği yapan binlerce ailenin, seralarda çalışmak veya fındık toplamak gibi nedenlerle ya da pamuk hasadının daha önce başladığı Adana - Hatay gibi illere ve civar ilçelere çalışmaya gittiğini anlattı.

Giden işçilerin henüz dönmediğini dile getiren Polatoğlu, ilçede bugünlerde yavaş yavaş pamuk hasadının başladığını aktararak, bu nedenle bazı köylerde pamuk üreticilerinin pamuğu toplayacak işçi bulmakta sıkıntı yaşadıklarını kendilerine bildirdiğini ifade etti.

Bölgede bu yıl 250 bin dönüm alanda ekim yapıldığını ve yaklaşık 125 bin ton pamuk beklediklerini aktaran Polatoğlu, "Kimi çiftçilerimiz işçi bulamıyor, bölge ziraat odalarıyla işbirliği yaparak ilçe dışından işçi temin etmeye çalışacağız" dedi.

Çiftçilerden Mahmut Hatipoğlu da bölgede pamuk hasadının diğer il ve ilçelerden biraz daha geç başladığını hatırlatarak, bu nedenle ilçedeki işçilerin, başka yerlere gittiğini kaydetti.

Dolayısıyla bu konuda sorun yaşadıklarını anlatan Hatipoğlu, belirlenen fiyatın üzerinde de fiyat vermelerine rağmen bazen işçi bulamadıklarını dile getirdi.

Pamuk üreticisi Mehmet Polatoğlu da Siverek'te çiftçilerin yaz döneminde elektrik kesintilerinden dolayı sorun yaşadığını, şimdi ise pamuğu toplayacak işçi bulma konusunda sıkıntısı yaşadıklarını ifade etti.

Kaynak:www.siverekgenclik.com

Not: Sitemizden Alıntı Yapan Site ve Gazetelere Uyarı:

1.Sitemizin en altında "Kaynak gösterilse dahi izinsiz kopyalama yapılamaz her hakkı saklıdır" ibaresi olduğu halde, sitemizde bulunan haberleri izinsiz kullanan site ve gazetelere son uyarımızdır.

2.Sitemizden izin alarak haberlerimizi yayınlayan web siteleri ise maalesef kaynak gösterme prosedörünü bilmediklerinden hatalı şekilde sitemizi kaynak belirtmektedirler.Sitemizden kopyalanan her haber ve resimde kaynak: www.siverekgenclik.com ibaresi ile beraber alınan habere aktif link verilecek şekilde kaynak gösterilmesi gerekmektedir.

3.Yapılan incelemelerimizde A sitesi sitemizden aldığı haberi B siteside sitesinde kullanmış, B sitesi kaynak gösterirken A sitesini kaynak göstermiştir.Ne A sitesi ne de B sitesi sitemizden haberi kopyaladığını asla inkar edemez. Çünkü; editörlerimiz tarafından sitemizde kasti olarak yapılan imla hataları B sitesinde aşikar olarak sırıtmaktadır.

4.Siverek'e hizmet prensibini kendisine ilke edilmiş tüm sitelerin bu konuda daha hassas davranmalarını, basın yayın ahlakına ters düşecek bu anlayıştan uzak durmalarını, yapılan çirkin davranışların devam etmesi durumunda hukuki yollarımızın açık olduğunu hatırlatmak isteriz.

Bu haber 3496 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti