SİVEREK'TE TARIM İŞÇİSİ ÖĞRENCİLER İÇİN AYRI SINIF OLUŞTURULDU

Mehmet SEZGİN/SİVEREKŞanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bulunan Gazipaşa İlköğretim Okulu Müdürü, okullarında bulunan aileleriyle birlikte tarım

SİVEREK'TE TARIM İŞÇİSİ ÖĞRENCİLER İÇİN AYRI SINIF OLUŞTURULDU
11 Ocak 2012 - 20:31
işçiliğine ve giden bazı derslerden geri kalan öğrencilere geri kaldıkları dersleri öğretiyor.

Gazipaşa İlköğretim Okulu müdürü yaklaşık 30 öğrenciden oluşan tarım sınıfında, öğrencilerin arta kalan zamanlarını değerlendirip kendilerine özel ders veriyor.

Okulun eğitim düzeyinin yükselmesi ve öğrencilerin SBS sınavlarında  başarılı olmaları için farklı bir uygulama  başlattıklarını belirten okul Müdürü Mehmet Kerece, ilçede yıllardan beri aileler ile birlikte mevsimlik işe giden öğrencilerin yaklaşık 3 aylık bir zaman diliminde okuldan ve  derslerden geri kaldıklarını belirterek şunları kaydetti  "Sezonluk işçilik, okulların kapanışına 2 ay kala başlamakta ve okulların açılışından sonrada devam etmektedir. Bu da öğrencilerin eğitimleri konusunda geri kalmasına sebep oluyor. Biz eğitimciler olarak üstümüze düşen görevleri yapmaya çalıyoruz. Sezonluk olarak işe giden öğrenciler diğer öğrencilere göre okuma ve yazmada başta olmak üzere bazı derslerden geri kalıyorlar. Eğitimlerinden geri kalan öğrencilerimizi belirleyip okulda tahsis ettiğimiz özel bir sınıfta ders veriyoruz. 1-2 ay içinde öğrencilerimizin okuma ve yazmada başta olmak üzere derslerde de öğrencilerimizin seviyesine gelecekler’’ dedi.

Özel sınıfta ders gören öğrencilerin genelde 2. 3. 4. sınıf öğrencileri olduğu belirtildi.









Bu haber 2838 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor