SİVEREK’TE SURİYE SEFALETİ

Mustafa Karael'in Yazısı

SİVEREK’TE SURİYE SEFALETİ
23 Temmuz 2013 - 12:36

Bir iç savaşın mağduru olarak sınırlarımızı aşarak ülkemize geldiler. Kadın- erkek, çocuk, genç, ihtiyar yüzbinlerce Suriyeli muhacir.  İç savaş uzadıkça uzadı. Daha da uzayacağa benziyor.


Suriye’de haklı kim?, haksız kim? tartışmalarını; Türkiye’nin Suriye politikasının doğru yanlışlığını bir yana bırakarak meseleyi insani yönden  ele almaya çalışacağım.


Şu anda Türkiye’de 500 binin üzerinde Suriyeli Muhacir var. Bunların büyük bölümü kendileri için kurulan çadır kentlerde yaşıyor.  İhtiyaçları devlet tarafından karşılanıyor. Suriyeli varlıklı aileler ise çeşitli şehirlerde ev kiralayarak hatta ticaret yaparak yaşamını sürdürüyor.


Son zamanlarda ilçemize  Suriye’den gelen muhacirlerin sayısında belirgin bir artış görülüyor. Kalabalık aileler şeklinde gelen bu insanların bir kısmı kiralık ya da hayırsever insanlarımız tarafından kendilerine tahsis edilen evlerde yaşıyorken, bir kısmı da ev niyetine bazı kullanılmayan dükkanlarda yaşıyor. Özellikle  Ayvanat ve Yenişehir mahallelerinde cadde üstündeki dükkanlarda çok sayıda Suriyeli muhacir aile yaşıyor.

Yazının Devamı


Bu haber 2855 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü