SİVEREK’TE SUR İÇİN 2 KAMYON YARDIM TOPLANDI

Siverek-Sur Dayanışma Platformu, Sur ilçesindeki çatışmaların ortasında kalarak mağdur olan aileler için başlatmış olduğu kampanya ile 2 kamyon dolusu yardım malzemesi topladı.

SİVEREK’TE SUR İÇİN 2 KAMYON YARDIM TOPLANDI
23 Ocak 2016 - 17:21





Siverek ilçesinde İslami sivil toplum kuruluşları bünyesinde oluşturulan Siverek-Sur Dayanışma Platformunun başlatmış olduğu “Sur’daki Muhacirlere Ensar Olalım” kampanyasında bugün sona gelindi. Kampanya boyunca 2 kamyon dolusu gıda malzemesi, battaniye ve ısıtıcı toplandı.

Platform yetkililerinden Murat Başaran “Sur’daki Muhacirlere Ensar Olalım” kampanyasının 3 ayaktan oluştuğunu belirterek, “ Kampanyamızın birinci ayağında yardım toplama merkezinde vatandaşlardan gelen nakdi, gıda ve battaniye yardımlarını kabul ettik. İkinci olarak da Siverek Müftülüğü tarafından camilerde toplanan yardımlar oldu. Kampanyamızın Üçüncü ayağını da okullarda öğrencilerimizden topladığımız yardımlar oluşturdu. Toplanan nakit paralarla da 400 kolilik gıda malzemesi ve 500 adet çift kişilik battaniye aldık. Toplamda ise 2 kamyon dolusu yardım topladık”

Platform yetkililerinden Cemil Yeşildağ ise kampanyaya destek veren başta Siverek halkı olmak üzere Siverek Belediyesi, Siverek Müftülüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, sivil toplum kuruluşları ve tüm hayırseverlere teşekkür etti.

Sur’da bir süredir devam eden çatışmaların ortasında kalarak mağdur olan vatandaşlara ulaştırılmak üzere başlatılan kampanyada toplanan yardım malzemeleri bu akşamüzeri platform yetkilileri tarafından Siverek Belediyesine ait iki araca yüklendi. 2 Kamyon yardım malzemesinin pazar sabahı Diyarbakır'da 72 STK'nın organize ettiği “Sur için yardım” organizasyonu sorumlularına teslim edileceği öğrenildi.

www.siverekgenclik.com

FOTO GALERİ


Bu haber 2677 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması