SİVEREKTE SİVİL ÖRGÜTLER “EĞİTİM ve BARIŞ SÜRECİ” DEDİ

Dördüncü toplantısını dün Eğitim Sen toplantı salonunda gerçekleştiren Siverek Sivil İnisiyatifi üyeleri oluşturdukları metni imza altına aldılar.

SİVEREKTE SİVİL ÖRGÜTLER “EĞİTİM ve BARIŞ SÜRECİ” DEDİ
14 Mart 2013 - 09:21

Dördüncü toplantısını dün Eğitim Sen toplantı salonunda gerçekleştiren Siverek Sivil İnisiyatifi üyeleri oluşturdukları metni imza altına aldılar. Sivil İnisiyatif’in çoğunluk kararıyla belirledikleri ilk gündem maddesi ise “ Siverek’te Eğitim Sorunları” oldu. Ayrıca ortak bir basınaçıklmasıyla Barış sürecine destek verilmesi kararı alındı.

“Yaşadığımız kentin sorunlarına ortak aklı ortaya çıkararak çözüm yolları aramak; işbirliği ve hoşgörü kültürünü oluşturmak; güç birliği yapmak. Kentimizin ekonomik, sosyal, kültürel ve demokratik gelişimini hızlandırmak; toplumun ortak çıkarlarını korumak.” ortak amacıyla bir arayan gelen katılımcılar çalışma usul ve kurallarını belirleyen ortak metne imza attılar.

Siverek’te yer alan STK, meslek kuruluşları, odalar, birlikler ve Siyasi parti temsilcilerinden oluşan Siverek Sivil İnisiyatifinin çalışma ilkeleri şöyle;

1) Siverekte bulunan tüm STK’lar platformun doğal üyesidir. Platforma katılım gönüllük esasına göre gerçekleşir.

2)Üyeler dışında toplantılara siyasi parti temsilcileri, aydın, düşünür, eğitimci, yazar, sanatçı, bürokrat, akademisyen veya herhangi bir sıfatla “misafir katılımcı”lar dahil olabilirler. Kararlar için oy kullanamamakla beraber sorunların çözümünde inisiyatifin çalışma usullerine bağlı kalmak şartıyla fikir ve önerilerini paylaşırlar. Gözlemci olarak her toplantıya katılabilirler.

3)İnisiyatifin genel kurul toplantılarında alınan kararları basın aracılığıyla kamuoyuyla paylaşılır.

4)Kararlar için toplantı yeter sayısı üyelerin ¼ dür. Kararlar toplantı yeter sayısı sağlandıktan sonra toplantıya katılan üyelerin oy çokluğuyla alınır. Platforma üye her STK’nin bir oyu vardır.

5)Genel Kurul Toplantılarında toplantı öncesi bir moderatör seçilir ve konuşma süreleri toplantı öncesi seçilen moderatör tarafından belirlenir. Katılımcılar bu süreye uymak zorundadırlar.

6)Konuşma sıraları üyelerin alfabetik sırayla yer aldığı listeye göre gerçekleştirilir. Üyelerden sonra özel statülü katılımcılar ile misafir katılımcılar söz alır.

7)Herhangi bir katılımcı konuşurken kesinlikle başka bir katılımcı müdahale etmez.

8)Alınan kararlar ret oyu kullanan, çekimser kalan veya toplantıda yer alamayan üyeler için bağlayıcı değildir.

9) İnisiyatif genel kurulun aldığı kararları yürütme kurulu aracılığıyla gerçekleştirir. Yürütme Kurulundan bağımsız olarak gerek görülmesi halinde gündem maddeleriyle ilişkili olarak “çalışma grupları” oluşturulabilir. “Yürütme Kurulu” üyelerden oluşur. “Çalışma gruplarının” üyelerden oluşma zorunluluğu yoktur.

10)İnisiyatifin belirli bir bütçesi vardır. ( Her üye inisiyatifin genel harcamaları için aylık 50. TL lik bir finansman sağlar. )

11)Genel kurul toplantıları her ayın son Çarşamba günü akşamı yapılır.

12)Genel Kurul toplantıları her ay toplantı salonu uygun olan bir STK’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilir.

13)Gündem maddeleri üyelerin önerileriyle listelenir ama oy çokluğuyla belirlenir. Gündem maddeleri toplantı öncesi üyelere yürütme kurulu tarafından bildirilir.

Yürütme kurulunun 6 aylık peryodlarla görev yapacağı inisiyatif’in ilk yürütme kurulu şu şekilde oluştu: Muzaffer Bayram ( SİVİL DER ), Şehmus İnal ( Baro Temsilcisi ), Fikret Aslanparçası ( Eğitim Bir Sen ), Murat Başaran ( Özgür Eğitim Sen ), Cuma Şirin ( Evim Der ), Hacı İnan ( Madeni Eşya ve Esnaf Sanaatkarlar Odası), ( Vahit Sevdalı ( Gıda Maddeleri Odası ), Serdar Al ( Yedek: Eğitim Sen ), Caner Gedik ( Yedek: Türk Eğitim Sen) ve Kafur Ordu ( Yedek: Marangozlar Odası)




HABER MERKEZİ

FOTO:Arşiv


Bu haber 2687 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü