SİVEREK'TE SICAKLIKLAR ARTACAK

Şanlıurfa Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Siverek'te sıcaklıklar hafta sonu biraz daha artacak

SİVEREK'TE SICAKLIKLAR ARTACAK
13 Temmuz 2012 - 14:17

Şanlıurfa Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Yurdumuz halen Basra Alçak Basınç Merkezinin etkisi altındadır. Bu nedenle bütün bölgelerimizde hava genelde az bulutlu ve açık geçerken, hava sıcaklığı yurdun güney, iç ve batı bölgelerinde mevsim normallerinin 2-5 derece üzerinde seyretmektedir.


Yapılan son meteorolojik analiz ve değerlendirmelere göre hafta sonunda yurdumuzun Kuzey Afrika üzerinden gelecek sıcak hava dalgasının etkisine girmesi ve hava sıcaklığının tüm yurtta artmaya devam etmesi beklenmektedir. Hava sıcaklıklarının Doğu Bölgelerimizde mevsim normallerinin 2 - 5, İç ve Batı Bölgelerimizde ise 5 - 9 derece üzerinde gerçekleşeceği tahmin edilmektedir.


Hafta sonunda yurt genelinde beklenen yüksek hava sıcaklığı nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı; özellikle yüksek sıcaklığa karşı hassas ve kronik hastalığı olanlar, yaşlılar ve çocukların güneş ışınlarının dik geldiği 10.00-16.00 saatleri arasında, güneşte kalma süresinin en aza indirilmesi ve koruyucu tedbirlerin (gölgede bulunulmalı, ağır işler ve spor yapılmamak, İnce, açık renkli bol elbiseler giyilmeli, şemsiye veya geniş kenarlı şapka kullanılmalı, İmkânlar ölçüsünde sık duş alınmalı, ağır ve yağlı yiyeceklerden kaçınılmalı ve bol su tüketilmeli) alınması gerekmektedir.


www.siverekgenclik.com


 

Bu haber 2879 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi