SİVEREK'TE SICAKLARA DİKKAT

Yaz mevsiminin gelmesi ile beraber hava sıcaklıkları gittikçe artıyor. Sıcaklardan korunmak için uzmanlar aşırı sıcaklarda vücut ısısının yükselmemesi için sık sık duş alınması gerektiğini bildirdi.

SİVEREK'TE SICAKLARA DİKKAT
17 Temmuz 2012 - 16:26

Doktor Ş. Korkmaz yaptığı açıklamada, hava sıcaklıklarının artmasının ardından çeşitli sağlık sorunlarının ortaya çıkabileceğini belirterek, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. "Hava sıcaklıklarının artması gerekli önlemler alınmadığı takdirde insan sağlığını olumsuz etkileyebilir. Bu durum özellikle 4 yaşından küçük çocuklar, yalnız yaşayanlar, özürlüler, bakıma ihtiyacı olanlar, gebeler, 65 yaş ve üzeri yaşlılar, aşırı kilolular, açık alanda çalışanlar ve kronik hastalığı olanları daha çok etkileyecektir. Bu insanlar günün en sıcak saatleri olan 10.00 ile 16.00 arasında mecbur kalınmadıkça dışarı çıkmamalıdır. Vücut ısısının yükselmemesi için sık sık duş alınmalı."


Beslenme alışkanlıklarına da dikkat edilmesi gerektiğini ve sıvı alımının önemli olduğunu, susuzluk hissi olmasa bile her gün en az 2-2.5 litre sıvı tüketilmesi gerektiğini bildirdi.


Haber : Mehmet Yerli

Bu haber 2782 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor