SİVEREK’TE ŞEHADET GECESİ COŞKUSU

Siverek İkra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Şehadet ayı münasebetiyle “Şehadet Gecesi” adlı program düzenlendi. Programa halk yoğun ilgi gösterdi.

SİVEREK’TE ŞEHADET GECESİ COŞKUSU
28 Şubat 2014 - 08:51







ŞANLIURFA- Siverek İkra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Siverek İkra-Der) tarafından, Şehadet ayı olarak kabul edilen şubat ayı münasebetiyle, Siverek Eyüp Cenap Gülpınar Gençlik Merkezi’nde, saat 19.30’da “Şehadet Gecesi” adlı bir program düzenlendi.

Sunuculuğunu Hüseyin Şeker’in yapmış olduğu program, Eyüp Etüş Hoca tarafından okunan Kur’anı Kerim tilaveti ile başladı. Selamlama konuşmasını yapan Siverek İkra-Der Başkan Yardımcısı Remzi Baylan, programa katılan konuklara teşekkür ederek, şehadetin önemine vurgu yaptı.

Günün anlam ve önemini anlatmak üzere kürsüye gelen Araştırmacı Yazar Mehmet Emre, konuşmasının başında Şubat ayında şehit edilen Müslümanlara vurgu yaparak, bu ayda birçok Müslüman’ın, Allah’a vermiş olduğu sözü yerine getirerek şehit olduğuna dikkat çekti.

Emre konuşmasında şehadetin Allah ile kul arasında yapılan sözleşmenin gereği olduğunun altını çizerek, “Bizler Müslüman olmakla bir alışveriş yaptık. Bu alışverişi hatırlamayan varsa Tevbe Suresi 111. Ayete gitsin baksın. Ayette, “Allah Müminlerin canını ve malını cennet karşılığında satın almıştır” diyor. Biz, kelimeyi şehadeti getirmekle bu antlaşmanın altına imza attık. Dedik ki, ben bu antlaşmadan razıyım, bu alışverişten razıyım. Malım ve canım neyim varsa, senin vaat ettiğin cennet karşılığında ben bunları feda etmeyi kabul ediyorum. İnsan bir şeyi sattığı zaman tasarruf hakkını kaybeder. Tasarruf hakkı malı satın alanın üzerine geçer. Malı satın alan kişi ise malında istediği gibi tasarrufta bulunabilir. Satan kimsenin itiraz etmeye hakkı yoktur. Biz Müslüman olmakla malımızı ve canımızı Allah’a sattık. Artık Allah ne şekilde takdir ediyorsa, tasarruf ediyorsa, biz onun tasarrufuna rıza göstereceğiz” dedi.

Şehitler dışında, hiç kimsenin cennete girdikten sonra dünyaya dönmek istemeyeceklerini belirten Emre, şehitlerin yeniden dünyaya dönmek ve tekrar tekrar Allah yolunda şehit olmak istediğine dikkat çekerek, “Şehitlerin ilk akan kanları yere düştüğü zaman bütün günahları (kul hakkı dışında) af olunur. Kabir azabından emin olur. Ehlinden 70 kişiye şefaat etme hakkı verilir. Şehidin başına vakar tacı takılır. Haşirden sonra hiç beklemeden cennete girer” dedi

Program daha sonra Siverek İkra Tiyatro Grubunun sahnelediği İslam Mücahidi Hubeyb bin Adiyy’in mücadelesi ve şehadetinin sahnelendiği “Mazlum Şehit Hubeyb bin Adiyy” adlı tiyatro oyunu ile devam etti.

İlahi sanatçısı Özcan’ın şehadet konulu marşlarının ardından program dernek gönüllüsü Ferit Öztürk tarafından okunan dua ile sona erdi.

Mehmet Yerli- A Deniz Uğurlu / www.siverekgenclik.com


 


FOTO GALERİ


Bu haber 3208 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü