Siverek’te şampiyonluk sevinci

Siverek Belediyespor şampiyonluk kupasını evine taşıdı

Siverek’te şampiyonluk sevinci
20 Mart 2017 - 07:37

Şanlıurfa Süper Amatör Liginde mücadele veren Siverek Belediyespor, taraftarlarının desteğiyle şampiyonluk ipini göğüsleyerek başarısını lig şampiyonluğuyla taçlandırdı.

Siverek Belediyespor, Akçakalespor'la oynayacağı son maç öncesi Yenişehir Mahallesinde bulunan Firkan Tüysüz şehir stadyumunda şampiyonluk töreni düzenledi.

Düzenlenen şampiyonluk törenine AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar, Belediye Başkanı Resul Yılmaz, Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Zübeyir Kılıç, amatör lig idarecileri, Siverek Belediyespor yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda taraftar katıldı.

Şampiyonluk kutlamasında konuşan Siverek Belediyespor kulüp başkanı Cevdet Ökenek katılımcılara ve taraftarlara teşekkür ederek şunları kaydetti: "Sezon başında şampiyonluk parolasıyla çıktığımız bu yolda,sizlerin desteğiyle birinci kademeyi şampiyon olarak bitirmiş bulunmaktayız. Allah'ın izniyle şimdi sıra bal liginde, şunu ifade edeyim ki ne bu stat nede bu lig Siverek’e yakışmamaktadır. 250 bine yakın nüfusu ve Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip olan, bu kadim şehre daha iyi ve modern bir stat ve daha üst bir lig yakışmaktadır. Şimdi değerli Milletvekilimiz Kasım Gülpınar’dan daha iyi bir stat talep ediyoruz, her zaman maddi ve manevi desteğiyle yanımızda bulunan Belediye Başkanımızdan da 3. ligi istiyoruz, şampiyonlukta emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Zübeyir Kılıç, şampiyonlukta emeği geçenlere teşekkür ederek şunları kaydetti: "Böyle muhteşem bir gün bize yaşattığınız için federasyonum adına hepinize teşekkür ediyorum. Ben futbolculara, seyirciler, yöneticiler güveniyorum, inşallah takımı 3 Ligde görürüz."

Şampiyonluk töreninde konuşan Belediye Başkanı Resul Yılmaz, taraftarlara ve yöneticilere teşekkür ederek başladığı konuşmasında şunları kaydetti: "Bu başarın elde edilmesinde çok fedakarlıklar yaptınız, kar demeden, çamur, yağmur demeden takımınızın yanında oldunuz. Bu başarının elde edilmesinde gizli kahramanlar var, bu kahramanların başında sizler geliyorsunuz. Siverek Belediye sporun bulunduğu bu ligde şampiyon olması gerekiyordu, lider olması gerekiyordu, sene başında yönetici kardeşlerimizle bunun planlamasını yaptık. bu başarının elde edilmesinde kuşkusuz teknik kadromuzundu, büyük emeği oldu. Top toplayıcısından futbolcusuna kadar herkesin kalbi Siverek için atanların katkısı oldu. Kürsüye çıkar çıkmaz mesajınızı aldık, hedef 3.lig. Önce bir bal ligine çıkalım, değerli milletvekilimizle birlikte 3 lig için ne gerekiyorsa yapacağız. Siverek Belediyesinin bütçesi mütevazi bir bütçe, gençlerimizin kötü alışkanlıklardan kurtulması ve kötü alışkanlıklara bulaşmaması için, bütçemizi zorlayarak bugüne kadar ne belediye sporun başarısı için yaptıksa bundan sonrada yapmaya devam edeceğiz. Geçen hafta değerli Milletvekilimiz Kasım Gülpınar’ın öncülüğü ve yol göstericiliğiyle Gençlik ve Spor bakanımızı ziyaret ettik. Futbolda başarının gelmesi için alt yapı çok önemlidir. Alt yapı sorunumuzu giderip alttan gelecek olanlar yol açmak, yarının futbolcuları olarak onları yetiştirme planları içindeyiz. Değerli Vekilimizin ve Gençlik Spor Bakanlığımızın katkılarıyla ilk etapta Siverek’in değişik Mahallerinde 10 ayrı sentetik çim saha yapıyoruz. Beş tanesini Bakanlığını talimatıyla spor toto başkanlığı yapıyor. Beş tanesini de Siverek Belediyesinin bütçesinden yapıyoruz. Biz istiyoruz ki her mahalleye gençlerimizin sportif faaliyetlerini yapacağı alanlar olsun Altan üste doğru gelecek başarıyı hep birlikte yakalayalım.Ben bu vesileyle Başta Gençlik ve Spor Bakanımıza değerli Milletvekilimiz Mehmet Kasım Gülpınar’a vermiş oldukları destekten dolayı Siverek halkı adına şükranlarımı arz ediyorum. Her zaman sizlerin hizmetindeyiz, Bundan sonrada sizlere hizmet etmek hedeflerimiz arasındadır. Şampiyonlukta emeği geçen herkese teşekkür ediyor başarılarınızın devamını diliyorum."

Şampiyonluk kutlamalarına katılan törenine Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar yaptığı konuşmada şunları kaydetti: "Değerli gençler Siverek’in güzel insanları sporun birinci şartı başarılı olmak, bunun birinci ayağını Siverek Belediye spor gerçekleştirdi.Dünyada başarıdan önemli bir şey var, hepiniz sporu yakından takip ediyorsunuz,fair-play, biz fair-play liginde de şampiyon olmamız lazım.İşte o zaman yeni stat gelir inşallah Siverek Belediye sporu değerli kulüp başkanı ve belediye başkanını söylediği gibi önce süper amatör lig ardından 3 Lig inşallah devamı ardından gelir.Ben tekrar Siverek belediye sporu tebrik ediyorum emeği geçen kulüp başkanımıza Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum."

Konuşmaların ardından Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Zübeyir Kılıç, Belediye Başkanı Resul Yılmaz'a kulübe katkılarından dolayı plaket verdi.

Şampiyon takımın futbolcularına verilen madalyaların ardından hatıra fotoğrafı çekildi. Kutlamalar, folklor ekibinin oyunları ve havai fişek gösterisiyle sona erdi.

Haber Merkezi


FOTO GALERİ


Bu haber 2454 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek