SİVEREK’TE SAKALI ŞERİFE YOĞUN İLGİ

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Kadir Gecesi sebebiyle Siverek Ulu Camisinde bulunan Sakalı Şerif-i görmek için gelen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu.

SİVEREK’TE SAKALI ŞERİFE YOĞUN İLGİ
14 Ağustos 2012 - 08:58

Siverek ilçesinde, Ulu Cami"de bulunan  kutsal emanetlerden olan Peygamber efendimizin sakalı şerif-i, Siverek halkının ziyaretine açıldı. Sabah erken saatlerde Polis ekiplerinin kontrolünde sakalı şerifi ziyaret için gelen vatandaşlar, cami önünde uzun kuyruklar oluşturdular.


Sakalı Şerif"in Siverek"e getirilmesi hakkında bilgi veren Müftülük Yetkileri konu ile ilgili yaptıkları açıklamada, “Siverek"in önemli şahsiyetlerinden olan Zülfü Ağa, Sultan Abdülhamit Han zamanında, Sultan Abdülhamit"in makamına gelerek, Sultan"dan Sakalı şerifi (Lihle-i Şerif"i) talep eder. Sultan Abdülhamit ise sakalı Şerif"i Siverek"e götürmesi için şart koşar her konaklama yerinde bir büyük baş hayvan kesilmesi şartıyla Sakal-i Şerif"in Siverek"e verebileceğini söyler. Bu şartı kabul eden Zülfü ağa her konaklama yerinde bir büyük baş hayvan keserek kutsal emaneti Siverek"e getirmiştir.” denildi.


Ayrıca Sabah erken saatlerden  öğleye kadar erkekler tarafından ziyaret edilen sakalı şerif, öğleden sonra  ise bayanlar tarafından ziyarete edilecek.


Haber: Bahattin Yolaçan




Bu haber 3093 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu