Siverek'te Sakalı Şerife Yoğun İlgi

Sinan Yarıcı/SiverekKadir Gecesi münasebetiyle Siverek Ulu Camiinde bulunan Sakalı Şerif Siverekli vatandaşların ziyaretine açıldı.

Siverek'te Sakalı Şerife Yoğun İlgi
16 Eylül 2009 - 12:54
ŞANLIURFA- Siverek ilçesinde, Ulu Cami’de bulunan Peygamber efendimizin kutsal emaneti olan sakalı şerif, Siverek halkının ziyaretine açıldı. Sabah erken saatlerde sakalı şerifi ziyaret için gelen Siverekli vatandaşlar, cami önünde uzun kuyruklar oluşturdular.
Sakalı Şerif’in Siverek’e getirilmesi hakkında bilgi veren Müftülük Yetkileri konu ile ilgili yaptıkları açıklamada, “Siverek’in önemli şahsiyetlerinden olan Zülfü Ağa, Sultan Abdülhamit Han zamanında, Sultan Abdülhamit’in makamına gelerek, Sultan’dan Sakalı şerifi (Lihle-i Şerif’i) talep eder. Sultan Abdülhamit ise sakalı Şerif’i Siverek’e götürürken her konaklama yerinde bir büyük baş hayvan kesilmesi şartıyla Sakal-i Şerif’in Siverek’e verebileceğini söyler. Bu şartı kabul eden Zülfü ağa her konaklama yerinde bir büyük baş hayvan keserek kutsal emaneti Siverek’e getirmiştir.” denildi.
Sabah’tan öğleye kadar erkekler tarafından ziyaret edilen sakalı şerif, öğleden sonra 15.30’a kadarda bayanlar tarafından ziyarete açıldı.



Bu haber 2427 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor