SİVEREK'TE SAKALI ŞERİF ZİYARETE AÇILDI

(FOTO GALERİ/VİDEO)Siverek Müftülüğü tarafından, Kadir Gecesi münasebetiyle ziyaret açılan Lihye-i Şerifi (Sakalı Şerif), sabah namazının ardından ziyaret etmek isteyen vatandaşlar yaklaşık 300 metrelik kuyruk oluşturdu.

SİVEREK'TE SAKALI ŞERİF ZİYARETE AÇILDI
05 Eylül 2010 - 04:14
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, Kadir gecesi münasebetiyle Siverek Ulu Camiinde, sabah namazının ardından dua ve salâvatlarla ziyarete açılan sakalı şerif, ziyaretçi akınına uğradı. Sabah namazının ardından Siverek merkez ve köylerinden gelen ziyaretçiler cami önünden İnönü bulvarında bulunan PTT şubesine kadar yaklaşık 300 metrelik kuyruk oluşturdular. Cami görevlileri tarafından cami içerisine giren vatandaşlara poşet verilerek, vatandaşların ayakkabılarını poşete koyması sağlandı. Ziyaret dolayısıyla izdiham yaşanmaması için polis ve zabıta ekipleri çevrede güvenliği sağladı.

Siverek Müftüsü Ahmet Hilmi Yazar tarafından yapılan açıklamada, Sabah namazından saat 11.30’a kadar erkekler tarafından ziyarete açık olacak olan sakalı şerifin, 11.30’dan, 16.30’a kadarda bayanlar için açık olacağı kaydedildi.

Sakalı Şerif’in Siverek’e getirilmesi hakkında bilgi veren Müftülük Yetkileri konu ile ilgili yaptıkları açıklamada, “Siverek’in önemli şahsiyetlerinden olan Zülfü Ağa, Sultan Abdülhamit Han zamanında, Sultan Abdülhamit’in makamına gelerek, Sultan’dan Sakalı şerifi (Lihle-i Şerif’i) talep eder. Sultan Abdülhamit ise sakalı Şerif’i Siverek’e götürürken her konaklama yerinde bir büyük baş hayvan kesilmesi şartıyla Sakal-i Şerif’in Siverek’e verebileceğini söyler. Bu şartı kabul eden Zülfü ağa her konaklama yerinde bir büyük baş hayvan keserek kutsal emaneti Siverek’e getirmiştir.” denildi.

Siverek gençlik haber

SAKALI ŞERİF VİDEOSU










Bu haber 3413 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması