Siverek'te saflar bir olmadı ama gönüller bir oldu

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde uzun bir aranın ardından ilk Cuma namazı kılındı.

Siverek'te saflar bir olmadı ama gönüller bir oldu
29 Mayıs 2020 - 16:56

Coronavirus salgın hastalığından dolayı camide cemaatle namaz kılınmasına ara verilmesinin ardından açıklanan normalleşme planı ile birlikte bugün Siverek’te ilk Cuma namazı kılındı.

Evlerinde abdest alan vatandaşlar, maske takarak, seccadeleri ile birlikte Siverek Kaymakamlığı tarafından belirlenen cami ve alanlara giderek Cuma namazını kıldı.

Cuma namazı girişinde bekleyen görevliler cami giren vatandaşlar dezenfekte ederek içeri aldı.

Yusuf Sami İmam Hatip Lisesi ve sentetik sahada sosyal mesafe kuralı gözetilerek kılınan Cuma namazı renkli görüntüler oluşturdu.

Cami İmam Hatibi tarafından okunan Cuma hutbesinde Cami ve ezanların önemine dikkat çekildi.

Hutbede, “Cuma günü, müminlerin bayramıdır ve bu bayram Asr-ı Saadetten bugüne en güzel hâliyle camilerde, cemaatle kutlanır. Yeryüzünde Allah’ın mescitlerindeki huzur ve güveni başka hangi mekân sağlayabilir? Tevhidle çarpan yürekler vahdetle secdeye varırken, bu kardeşliğin sevinci başka nerede yaşanabilir? Umut ve inanç, teselli ve teslimiyet, muhabbet ve samimiyet başka hangi ortamda böylesine güçlenebilir? Camiden ilim ve hikmet alınır; edeb ve ihsan yayılır. Ezan-ı Şerifler yediden yetmişe müminleri birlik ve beraberliğe çağırır. Şükürler olsun bu çağrıya uyduk. Özlemle, hasretle bugünü bekliyorduk. Şimdi vuslat zamanı… Hislerimizi anlatmaya kelimeler kâfi değil! Vakit, Rabbimize kulluğumuzu, şükrümüzü, duamızı ve niyazımızı arz etme vaktidir.” denildi.

Kılınan Cuma namazının farzının ardından vatandaşlar sünnetleri kılmadan ve birbirleri ile musâfaha yapmadan dağıldı.

Namaz ile ilgili açıklama yapan vatandaşlar çok mutlu olduklarını belirterek, “Uzun bir aradan sonra camilerimize kavuştuğumuz için çok mutluyuz. Belki saflar bir araya gelmedi ama gönüllerimiz bir araya geldi. İnşallah en kısa zamanda eskisi gibi namazlarımız cemaatle omuz omuza kılarız.” dediler.

www.siverekgenclik.com




Mobil için Foto Galeri


Bu haber 2131 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Mehmet Kuş Eyyübiye Millet Bahçesi'nde İncelemelerde Bulundu
Başkan Mehmet Kuş Eyyübiye Millet Bahçesi’nde İncelemelerde...
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı