Siverek’te sabah namazı buluşmaları devam ediyor

HÜDA PAR Siverek Gençlik Kolları tarafından düzenli olarak düzenlenen "Sabah Namazıyla Diriliş" programları devam ediyor.

Siverek’te sabah namazı buluşmaları devam ediyor
12 Kasım 2017 - 08:48

Hür Dava Partisi Siverek Gençlik Kolları tarafından her hafta düzenli olarak düzenlenen sabah namazı buluşmaları devam ediyor.

İlçenin Camikebir Mahallesi'nde bulunan Sulu camide cemaatle sabah namazını kılan parti üye ve gönüllüleri düzenlenen kısa sohbetin ardından dağıldı. Programa Hüda Par İle Başkanı Abdulrahim Sımak’ta katıldı.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Hür Dava Partisi Gençlik Kolları Başkanı Mevlüt Gümüştaş sabah namazı buluşmalarını önemsediklerini belirterek özellikle sabah namazlarında camilerin dolmasının önemine değindi.

Dindar nesil için harama götürecek tüm yollar kapatılmalı

Özellikle gençlerin haramların cazip hale getirildiği bu dönemde camilere yönelerek hayat bulmaları gerektiğine dikkat çeken Gençlik Kolları Başkanı Gümüştaş, " Dindar gençlik istiyorsak, onları harama götürecek tüm yolları kapatmanız gerekir. Bir yandan dindar nesli inşa ederken, bir yandan da inşa edilen gençliği haramları cazip hale getirerek ayakta tutamazsınız” dedi.

Cemaatle namaz 27 kat daha sevaptır

Sabah namazının camide cemaatle kılmanın önemine de değinen Gümüştaş, “Cemaatle namaz kılmak yalnız başına namaz kalmaktan 27 kat daha sevaptır. Özellikle peygamberimiz önemine binaen yatsı ve sabah namazlarına dikkat çekmiştir. Peygamberimiz bir hadislerinde, ‘Kişi yatsı namazını cemaatle kılarsa, gecenin yarısını namazla geçirmiş sayılır; kişi sabah namazını cemaatle kıldığı takdirde bütün gecesini uyanık olarak, ibadetle geçirmiş sayılır.’ diye buyurmuştur. Bizde hür gençlik olarak namazlarımızı camide cemaatle kılmaya dikkat ediyoruz" dedi.

www.siverekgenclik.coma


Bu haber 2582 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti