SİVEREK’TE ROBOSKİ PROTESTOSU

BDP Siverek İlçe Teşkilatı tarafından Roboski saldırısının ikinci yılı münasebetiyle protesto yürüyüşü yapıldı.

SİVEREK’TE ROBOSKİ PROTESTOSU
28 Aralık 2013 - 11:49





ŞANLIURFA- Siverek BDP İlçe Teşkilatı, Roboski’de, 2 yıl önce, Türk savaş uçaklarının bombardımanı sonucu hayatını kaybeden 34 kişi için protesto yürüyüşü ve basın açıklaması yaptı. İlçenin Hürriyet Caddesi üzerindeki Lezgo’nun Park’ından yürüyüşe geçen grup sloganlarla Kanlıkuyu Parkına doğru yürüdü. Burada toplanan grup adına basın açıklamasını BDP Siverek İlçe Başkanı İbrahim Halil Ayyıldız okudu.

Ayyıldız basın açıklamasının başında 28 Aralık 2011 tarihinde Roboski’de Türk savaş uçaklarının bombardımanı sonucu 34 kişinin hayatını kaybettiğine dikkat çekerek, “Kendi okul harçlıklarını kazanmak ve ailelerini geçindirmek için çabalayan bu çocuklar ve gençlerin 730 gün önce paramparça olan bedenleri, katırların et ve kemikleri ile birbirine karışmış bir şekilde, kendi vatandaşı olduğu devleti tarafından sona erdirilmiştir.730 gündür Roboskili anaların yüreği kan ağlayarak her yerde adalet aramaktadırlar” dedi

HEDEF KÜRT HALKIDIR

Roboski katliamını yapanların tüm Kürt halkını hedeflediğini belirten Ayyıldız, “Diyorlar ki hepinizin sonu budur bu katliam 1924 yılından beri Kürt halkına karşı yürütülen kültürel soykırım politikasının sonucu gerçekleşen katliamlardan birisidir. Şeyh Sait, Zilan ve Dersim katliamından sonraki kültürel soykırım politikasının uygulanmasıdır”

KATLİAMI TÜRK BASINI 24 SAAT BOYUNCA GÖRMEMİŞTİR

Katliamın ardından hükümeti katliam yokmuş gibi davranmakla suçlayan Ayyıldız, “ Türk basını 24 saat boyunca bu olayı görmemiş, sonradan hükümet yetkililerinin ağzından olayı sıradanlaştırmaya çalışmışlardır. Televizyonlarda PKK’lilerin içlerinde olduğunu söyleyerek katliamı çarpıtmaya çalışmışlardır.

CEMAAT KÜRT HALKINA KARŞI EN VURUCU GÜÇTÜR

Ak Parti bilinçli olarak cemaat ile birlikte Kürt Özgürlük hareketini tasfiye etmek istediğini ileri süren Ayyıldız, “ Cemaatçi polis ve yargı planlı bir şekilde Kürt özgürlük hareketinin üzerine sürülmüştür.Cemaat yani paralel devlet , Kürt halkına karşı yürütülen kirli savaşın en vurucu gücüdür.

KATLİAMI YAPANLAR AÇIĞA ÇIKARILMALIDIR

Roboski katliamının faillerinin bir an önce açığa çıkarılması gerektiğini vurgulanan açıklamanın sonunda, “Faillerin açığa çıkarılması demokratikleşme ve özgürleşme mücadelesidir.Roboski katliamı ortaya çıkmadan kimse temiz olduğunu söyleyemez. Bugün ortaya saçılan yolsuzluk ve kirli işler Cemaat ve hükümetin birlikte yürüttüğü kirli savaştaki, birbirlerine verdikleri ödüllerdir” dedi

Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı basın açıklaması olaysız bir şekilde sona erdi.

Not Video Yükleniyor



www.siverekgenclik.com


Bu haber 3689 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı