SİVEREK'TE RAMAZAN HAZIRLIKLARI TAMAMLANDI

Ramazan ayını sayılı saatler kala, Siverek Müftülüğü ramazan hazırlıklarını tamamladı.

SİVEREK'TE RAMAZAN HAZIRLIKLARI TAMAMLANDI
07 Temmuz 2013 - 16:42

Siverek Müftülüğü tarafından Siverek Gençlik Sitesine yapılan açıklamada,

2013 yılı Ramazan ayına yaklaşmış bulunuyoruz. 08 Temmuz 2013 Pazartesi günü ilk teravih namazı kılınacak, 09 Temmuz 2013 Salı günü de oruç tutmaya başlanacaktır.

Başkanlığımız, her yıl ramazan ayında toplumumuzun ihtiyacı olan bir konuyu belirleyip, Ramazan boyunca da değişik yönleriyle bu hususu ele alarak bir farkındalık oluşturmaya çalışmaktadır.

Bu yılki ramazan ayında da “Helal Kazanç- Helal Lokma” konusu ele alınacak ve helal kazanç-helal lokma bilincinin sosyal hayatımızın merkezine yerleştirmeyi amaç edinen etkinlikler düzenlenecektir.

Vaaz ve sohbetlerde; “Helal Kazancın - Helal lokmanın Önemi, Helal Kazanç Yolları, Helal - Haram Hassasiyeti, Helal Kazanç ve Helal Lokmanın Fert ve Topluma Kazandırdıkları, Helal Kazanç - Helal Lokma Bilinci, Helal İle Yetinmek, Kazancı-Lokmayı Helal Kılmak” konularına ağırlıklı olarak yer verilecektir. Ayrıca;

1- Ramazan Ayı başlamadan tüm camilerimizin iç ve dış temizliği yapıldı halıları belediye tarafından yıkattırıldı.

2- Camilerin ses sistemleri gözden geçirildi.

3- Merkezi ezan ve vaaz sistemi sadece Ramazan Ayında birlikteliğin sağlanması için Bayrama kadar serbest bırakılacaktır. İsteyen görevlilerimiz yine ezanını okuyup vaazını yapabilecektir.

4- Merkez ve köy camilerimizin tamamında Ramazan Ayı boyunca dinleyen cemaat bulunmasa bile en az bir hatim (mukabele) okunacaktır. Bazı camilerimizde 3 vakitte (sahur, öglen, ikindi) cüz okunacaktır.

5- Her gün ikindi ve yatsı namazlarından önce ulu camide merkezi sistemden vaaz yapılacaktır. İsteyen görevlilerimiz aynı vakitlerde merkezi vaazı açmayıp kendi vaazlarını yapabileceklerdir.

6- Ramazana Ayına girerken ilçemize bağlı köylere 39 yeni imam hatip ataması yapıldı böylece görevlisi olmayan sadece birkaç köyümüz kaldı 160 olan personel sayımız 200 e ulaştı.

7- Çocukların Camiye ve cemaate gelmeleri teşvik edilecektir. Camiye gelen çocuklara karşı hoşgörülü, sevecen ve anlayışlı olmaları hususunda cemaat aydınlatılacaktır.

8- 2013 yılı Fıtır Sadakası asgari miktarı 9.25 TL.(Dokuzlirayirmibeşkuruş)dır.

9- Kadir Gecesi olan 03.08.2013 Çarşamba günü sabah namazından itibaren ulu camide sakalı şerif ziyerete açılacaktır.

www.siverekgenclik.com


Bu haber 2167 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması