Siverek'te park ve bahçelerde kuşlar için yuva yapıldı

ŞANLIURFA- Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde çocuklara hayvan sevgisini aşılamak amacıyla park ve bahçelere kuş yuvası kuruldu.

Siverek'te park ve bahçelerde kuşlar için yuva yapıldı
04 Aralık 2018 - 12:17

Siverek Belediyesi tarafından, kuşlara sıcak bir yuva sunmak ve çocuklara hayvan sevgisini aşılamak amacıyla ilçe genelinde bulunan park ve bahçelere 40 adet kuş yuvası kuruldu.


Yaklaşan soğuk havalar ve sert geçen kış aylarında kuşların sıcak bir ortamda yuva yapmaları için başlatılan "kuş evi" projesi kapsamında asıl amacın çocuklara hayvan sevgisini aşılamak olduğu belirtildi.


İlk etapta ilçe merkezindeki Gazi, Lezgo, Ağaçhan ve Kanlıkuyu parklarında montajı yapılan kuş yuvaları sayısının arttırılacağı bildirilirken kuş yoğunluğu fazla olan parkların öncelikli olacağı ifade edildi.


Çalışmalarla ilgili bilgi veren Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Ahmet Öncül, "Kış kendisini yavaş yavaş hissettirmeye başlarken havaların soğumasıyla birlikte göçmen kuşlar güneye göç etmeye başladı. Kent merkezinde kalan kuşları, kış aylarındaki soğuk havalardan korumak için muhtelif parklarımıza kuş yuvaları yerleştirmeye başladık. Ekiplerimiz şu an montajını yapıyorlar." dedi.


Amaçlarının çocuklara hayvan sevgisini aşılamak olduğunu belirten Öncül, şu ifadeleri kullandı: "Amacımız kuşların kış aylarını sıcak bir ortamda geçirmelerini sağlamaktır ancak bazen vatandaşlarımız küçük çocuklarıyla birlikte parklarda gezerken montajı yapılmış kuş yuvalarını gördüklerinde olabilir ki çocuk anne ya da babasına sorabilir, 'bu nedir' diye. Onlarda haliyle bunların kuş yuvası olduğunu anlatacaktır. Amacımız çocuklarımıza hayvan sevgisini aşılamaktır. Çocuklar bunları gördükleri zaman gerçekten kuşların birer yuvaya ihtiyacı olduklarını, barınma ihtiyacı olduğunu hissettirmektir." dedi.


Vatandaşlardan parklara montajı yapılan kuş yuvalarını korumaları ve sahip çıkmalarını isteyen Öncül, "Tahrip edilmelerine engel olmalarını rica ediyoruz. Özellikle sosyal medyada bazı olumsuz haber ve görüntülere şahit oluyoruz. Örneğin sokak hayvanlarına eziyet edildiği haberleri duyururuz. Bu kuş yuvaları ile bir diğer mesajımız da hayvanların da birer canlı olduğunu, yaşam hakkı olduğunu hissettirmektir. Vatandaşlarımız da bu kuş yuvalarına gerekli ilgi ve alakayı gösterip muhafazasına yardımcı olur. Hayvanları sıcak bir ortamda kışı geçirmeleri için her türlü katkıyı sağlayacağız." diye konuştu.


Kuş yuvasının Osmanlı'da bir gelenek olduğunu hatırlatan Öncül, "Hatırlıyorum, parklarda da kuş evi vardı, hatta şu an bazı eski evlerde hala kuş evleri var. Bazı tarihi evlerde şu an o dönemlerden kalma kuş yuvaları var." ifadelerini kullandı.(İLKHA




Bu haber 1756 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Harran'da 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı olayla ilgili açıklama
Harran'da 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı olayla...
Şanlıurfa'da uyuşturucu ile mücadele sürüyor
Şanlıurfa'da uyuşturucu ile mücadele sürüyor