SİVEREK’TE OTOBÜS ALEV ALEV YANDI

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, hareket halindeki otobüs alev yandı. Yangında can kaybı meydana gelmezken otobüs kullanılamaz hale geldi.

SİVEREK’TE OTOBÜS ALEV ALEV YANDI
21 Haziran 2014 - 12:01





ŞANLIURFA- Siverek- Diyarbakır Karayolunun 13. Kilometresinde, Batman istikametinden Şanlıurfa istikametine doğru giden 72 DC 172 plakalı yolcu otobüsünün motor kısmında henüz belirlenmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yolcu otobüsünün arka kısmında oturan yolcuların yangını fark etmesi sonucu, otobüs sürücüsü aracı, emniyet şeridinde park ederek, otobüs içerisinde bulunan yolcuları tahliye etti.

Yolcu otobüsündeki yolcular panikle araçtan inerken, aracın motor kısmında çıkan yangın bir anda otobüsün bagaj ve diğer kısımlarına sıçradı. Bazı yolcular bagajdaki eşyalarını kendi imkânları ile kurtarıldı. Jandarma Diyarbakır – Siverek Karayolunu tek taraflı olarak ulaşıma kapattı.

Yoldan geçenlerin haber vermesi sonucu yangın yerine gelen Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, alevler içinde kalan otobüse müdahale etti. İtfaiye ekiplerinin yetersiz kalmasından dolayı olay yerine çok sayıda itfaiye aracı ve dumandan etkilenenler için ambulans sevk edildi.

Yaklaşık 1 saatlik müdahale sonucunda yangın söndürüldü. Yangın sonucunda araç tamamen yanarak kullanılamaz hale gelirken, otobüste bulunan çeşitli eşyalar yandı.

İtfaiyenin yetersiz kaldığını belirten yolcular, yolcu otobüsünün göz göre göre yandığını ileri sürdü.

Diyarbakır- Siverek Karayolu 1 saat aradan sonra yeniden ulaşıma açıldı.

Yolcular ise yangın yerine gelen başka bir otobüs ile Siverek yolcu terminaline götürüldü.

www.siverekgenclik.com

FOTO GALERİ


Bu haber 4357 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu