SİVEREK'TE ORTADOĞU'DA SİYASAL GELİŞMELER PANELİ

Siverek BDP İlçe Teşkilatı tarafından, Ortadoğu'da Son Siyasal Gelişmeler ve Kürt Sorununa Demokratik Çözüm Arayışları" konulu panel düzenlendi.

SİVEREK'TE ORTADOĞU'DA SİYASAL GELİŞMELER PANELİ
10 Mart 2013 - 13:04





Siverek BDP İlçe Teşkilatı tarafından bugün saat 13.00'te, Eyüp Cenap Gülpınar Gençlik Merkezi'nde, BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, yazar Ömer Ağın ve Doç. Dr. Mahmut Torun'un katıldığı "Ortadoğu'da Son Siyasal Gelişmeler ve Kürt Sorununa Demokratik Çözüm Arayışları" konulu panel düzenlendi.

Panel, BDP Siverek İlçe Başkanı İbrahim Halil Ayyıldız'ın selamlama konuşması ile başladı. Ardından BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan söz alarak, İmralı görüşmeleri ve Kandil'e yaptıkları ziyaret hakkında bilgi verdi.Tan konuşmasında şöyle konuştu, "Biz Kürtler şunu istiyoruz. Biz ayrılmak istemiyor, bölünmek istemiyoruz, biz Türk, Arap, Fars kardeşlerimizle kavga etmek istemiyoruz. Bu Ortadaoğu hepimize yeter, bu hava, su hepimize yeter. Biz birlikte yaşamak istiyoruz. Biz barış istiyoruz. Biz kardeşlik istiyoruz.Biz Halep, Şam, Bağdat, Erbil, Urfa, Siverek, Diyarbakır, Adana, Ankara, Kahire, İstanbul kardeş olsun istiyoruz" dedi.

Konuşmasının devamında Kemalizm’in bittiğini savunan Tan, “Gelin hep birlikte, demokratik kriterler çerçevesinde yeni bir Türkiye oluşturalım.Yeni bir anayasa yapalım. Bu anayasa millet ve devlet arasında yeni bir akit olsun” dedi

www.siverekgenclik.com








Siverek'te Ortadoğu'da Siyasal Gelişmeler Paneli ile siverekgenclik


Bu haber 4068 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Gülpınar'dan örnek davranış
Gülpınar'dan örnek davranış
 Siverek'te otomobilin çarptığı çocuk hayatını kaybetti
Siverek'te otomobilin çarptığı çocuk hayatını kaybetti