SİVEREK'TE ORGANİK TARIM UYGULAMALARI SEMİNERİ

Mehmet SEZGİN/SİVEREKŞanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Organik Tarım Uygulamaları Konferansı düzenlendi.    Gap Bölge Kalkınma İdaresi, Harran Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Tarım İl Müdürlüğü,

SİVEREK'TE ORGANİK TARIM UYGULAMALARI SEMİNERİ
06 Haziran 2010 - 14:20
Siverek Kaymakamlığı, Siverek Belediye Başkanlığının desteklediği,  merkezi Şanlıurfa’da  bulunan Gap Ekolojik Tarımsal Kalkınma ve Sosyal Dayanışma  Derneği(Gap Eko-Der) tarafından organize edilen   eğitim konferansı Siverek Endüstri Meslek Lisesi Salonunda yapıldı.
   
Konferansa Kaymakam Kemal Yıldız, GAP EKO-DER başkanı Medet Abbasoğlu, İlçe Tarım Müdürlüğü Yetkilileri ile çok sayıda çiftçi katıldı.
    
Konferansın açılış konuşmasını yapan İlçe Kaymakamı Kemal Yıldız, çağımızda ekolojik tarımım önemine değinerek "Kırsal kalkınmayı  sağlamak amacıyla geleceğimizin sağlıklı nesillerinin yetişmesi  için organik tarım hayati önem taşır. Bölgede çiftçilerimiz  alternatif tarıma  yönelmeleri açısından bu türden bilimsel eğitim konferansların önemi büyüktür’’ dedi.
        
Konuşmacılardan Dr. Mustafa Akyüz, dünyada ve özelikle Avrupa’da organik tarımın gün geçtikçe gelişip büyük önem kazandığını belirterek, tarım alanlarında kullanılan kimyasal ilaç ve gübrelerin insan sağlığını  tehdit ettiğini özelikle çeşitli  kanser vakalarına yol açıp kanser hastalığının artışına neden oluyor. Dünyanın ekolojik dengesinin   kimyasal ilaç ve gübrelerden olumsuz etkilendiğini belirterek organik tarımın önemini’’ anlattı.
Bu haber 3106 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek