SİVEREK'TE ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde 24 Kasım öğretmenler günü kutlandı.

SİVEREK'TE ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI
25 Kasım 2013 - 10:51





Sabah saat 9,45’te başlayan etkinlik Atatürk anıtına çelenk bırakılması, saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı. Atatürk anıtında biten tören Endüstri Meslek Lisesi konferans salonunda devam etti.

Endüstri Meslek Lisesinde düzenlenen etkinliğe İlçe Kaymakamı Hamza Erkal, Siverek Belediye Başkanı Ali Murat Bucak, Jandarma Komutanı Erdoğan Akdeniz, Askerlik Şubesi Başkanı Salih Çiçek, Milli Eğitim Müdür Vekili Suat Yapıcı, Öğretmen ve Öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda öğrencilerin şiir okuması ile devam etti. İlçede öğretmenlik yapan, emekli öğretmenlerle hazırlanan röportaj izletildi.

Günün anlam ve önemini Siverek Kaymakamı Hamza Erkal yaptı. Konuşmasında ; “ilçede son bir yılda eğitim alanında ciddi çalışmaların yapıldığını ve öğretmenlerimizi ne tür zorlu şartlarda görevlerini yerine getirdiklerini belirterek, yaşanan aksaklıkları çözümü için çalıştıklarını söyledi. Bazı köylerimizde öğretmenlerimizin kalacak yerleri bile yok. Lojmanlarımız yetersiz, hatta bazı öğretmenlerimiz köylere zor şartlarda gidip gelmekteler. Bu zorluklara rağmen öğretmenlerimiz çalışıyor. Son bir yılda Siverek’te eğitime büyük bir yatırım yapılarak ilçe merkezi ve köylerde toplam 56 okul yapılmakta bu okullarımız bittiği zaman ciddi bir rahatlama olacaktır" dedi.


 


Erkal konuşmasında Öğretmenler Günü münasebetiyle öğretmenlere gönderdiği SMS'ye de değinerek, mesajda geçen "Bazalt" kelimesinin yanlış anlaşıldığını söyledi.


Kaymakam Erkal’ın konuşmasının ardından göreve yeni başlayan Öğretmenlerin yemin töreni yapıldı.






Haber: Bahattin Yolaçan


Bu haber 3723 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem