Siverek'te Ödüllü İlmihal Sınavına Yoğun İlgi

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Eğitim Bir-Sen Siverek Temsilciliği tarafından düzenlenen ödüllü ilmihal sınavı yoğun katılım ile gerçekleşti.

Siverek'te Ödüllü İlmihal Sınavına Yoğun İlgi
07 Mart 2016 - 08:43





ŞANLIURFA- Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Eğitim Bir-Sen Siverek Temsilciliği tarafından düzenlenen ödüllü ilmihal sınavı yoğun katılım ile gerçekleşti.

Eğitim Bir-Sen Siverek Temsilciliği tarafından ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik ödüllü ilmihal sınavı düzenlendi. Sınava, her iki kategoriden toplam 6591 öğrenci başvuru yaptı. Gönüllü olarak 550 öğretmenin görev yaptığı sınav 20 okul ve 405 salonda gerçekleşti. Sınavda ortaokul öğrencilerine 80, lise öğrencilerine de 100 soru soruldu.



Eğitim Bir-Sen Siverek Temsilcisi Fikret Aslanparçası sınav ile ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada sendikalarının misyonuna değindi. Kurulduğu günden bugüne üyelerinin haklarını korumak adına meşru her türlü gayreti gösterdiklerini belirten Aslanparçası, “ Bu gayretlerimizin neticesinde devrim niteliğinde kazanımlar elde ettik. Bunun yanı sıra çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceklerini şekillendirmede olumlu katkılar sunan sosyal sorumluluk projeleri üretmekte ve bu yönde üretilen projelere destek sunmaktayız” dedi.

İlmihal sınavını düzenlerken daha önce düzenlemiş oldukları siyer sınavını referans aldıklarını belirten Aslanparçası, “Kendimize hedef olarak koyduğumuz ilim, irfan ve hikmet yolunda şuurlu gençlik yetiştirmektir. Bu anlamında, medeniyetimizin inanç ve değer kaynaklarını sahih bilgi kaynakları ile gençlerimizi buluşturma, inançlı, idealist, okuduğu ile amel eden gençlik yetiştirme gayesi ile bu sene ilmihal sınavı yapmayı uygun gördük”



Sınav öncesi çalışmalarına değinen Aslanparçası, “Bu kapsamda 3 aylık ciddi bir çalışma neticesinde hazırlıklarımızı tamamladık. Siverek’te taşıma merkezli 25 okuldan, ilçe merkezindeki tüm lise ve ortaokulların katılımı ile 6591 öğrencimiz sınava başvuru yaptı. Sınavı 20 okulda, 405 salonda, 550 öğrencimizin desteği ile bugün gerçekleştirdik. Sınavda gönüllü olarak görev alan tüm arkadaşlarımıza, öğrencileri sınava hazırlayan sınav temsilcilerine ve sınava katılan tüm öğrencilerimize, sınava maddi ve manevi destek veren herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Sınava ortaokul kategorisinde giren öğrencilerden Ekrem Sımak sınavı düzenleyen Eğitim Bir-Sen yetkililerine teşekkür ederek, sınavda dereceye gireceğine inandığını söyledi.

Yusuf Cerrah Sini ise sınava iyi hazırladığını belirterek, zor olan soruları yaptığını, amacının ilk ona girmek olduğunu belirtti.

Elif Demirkan ise sınava çok iyi hazırlandığını belirterek sınavın çok iyi geçtiğini söyledi.



Öğrenci velilerinden Hüsnü Kaya ise sınavı düzenlediklerinden dolayı Eğitim Bir-Sen ailesine teşekkür ederek, “Çok güzel bir uygulama oldu. Sınav sayesinde 6 bin aileye ilmihal kitabı girdi. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

Sınavda her iki kategoride ilk ona girenlere çeşitli hediyeler verilecek. Sınav sonuçları 21 Mart 2016 tarihinde açıklanacak.


www.siverekgenclik.com

FOTO GALERİ


Bu haber 3261 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü