SİVEREK'TE ÖDÜLLÜ İLMİHAL SINAVI DÜZENLENECEK

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, Eğitim Bir-Sen tarafından ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik ödüllü ilmihal sınavı düzenlenecek.

SİVEREK'TE ÖDÜLLÜ İLMİHAL SINAVI DÜZENLENECEK
01 Aralık 2015 - 07:14

Eğitim Bir-Sen Siverek Temsilciliği “İlim öğrenmek kadın ve erkeğe farzdır” hadisi ışığında ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik ödüllü ilmihal sınavı düzenleyecek.

Sınav hakkında bilgi veren Eğitim Bir-Sen Siverek Temsilcisi Fikret Aslanparçası, “Eğitim Bir-Sen Siverek Temsilciliği olarak, okuma alışkanlığının istenilen düzeyde olmadığı günümüzde, okuyan, düşünen ve okuduklarıyla hayatına yön veren bireylerin yetişmesine, insanımızın sahih kaynaklarla buluşmasına bir nebze de olsa katkı sağlamak temel gayemizdir. Yarışma vesilesiyle gençlere 5 bine yakın Diyanet İşleri Başkanlığının “İslam İlmihali” kitabını dağıtmayı düşünüyoruz. “İlim kadın erkek tüm Müslümanlara farzdır” Hadis-i Şerifini kendimize düstur edinerek yapacağımız yarışma vesilesiyle gençlerimizin İslam dininin en temel bilgilerinin yer aldığı İlmihal bilgisine sahip olacağını düşünmekteyiz. Ahlaki yozlaşmanın, madde bağımlılığının ve suç oranlarının arttığı bir dönemde değerler eğitimine katkı sağlayacağını düşündüğümüz bu çalışmalar sonucunda ahlaklı, vatanını ve milletini seven, ailesini önemseyen, topluma faydalı bireylerin yetişmesini amaçlıyoruz.” dedi.

Sınavın ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik olduğunu ifade eden Aslanparçası, “Sınav öncesi Siverek ilçesinde bulunan örgün ortaokul ve lise kurumlarında sınav tanıtımı yapılarak, kayıtlar alınacak, isteyen öğrencilere Diyanet İşleri Başkanlığının İslam İlmihali kitabı dağıtılacaktır. 06 Mart 2016 tarihinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile beraber belirlenen okullarda, Eğitim-Bir-Sen Siverek Temsilciliğinin belirlediği sınav gözetmenleriyle sınav yapılacak, sınav sonucunda Ortaokul ve Lise Kategorilerinde dereceye giren öğrencilere Nisan ayı içinde yapılacak ödül töreni ile ödülleri takdim edilecektir.” diye konuştu

www.siverekgenclik.com


Bu haber 2169 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması