Siverek'te Newroz Gerginliği: 8 Gözaltı

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde izinsiz Nevruz etkinliğinde çıkan olaylarda 8 kişi gözaltına alındı.

Siverek'te Newroz Gerginliği: 8 Gözaltı
20 Mart 2016 - 11:55

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde Şanlıurfa Valiliğinin Newroz kutlaması yasaklamasına rağmen izinsiz gösteri yapmak isteyen gruba polis müdahale etti.Çıkan olaylarda 8 kişi gözaltına alındı.

Şanlıurfa Valiliği tarafından güvenlik nedeniyle yasaklanmasına rağmen Şirinkuyu Mahallesinde bulunan Newruz alanına gelen HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir ve yanında bulunan heyet, açıklama düzenlemek için Siverek Emniyet Müdürü ile görüştü. Baydemir, görüşmede sonrasında açıklama yapıp dağılacaklarını söyledi.

Görüşmenin ardından alanda açıklama yapan HDP Milletvekili Osman Baydemir, "Bugün ülkede Newroz kutlama, halay çekme, alkış çalma lüksümüz yok. Bunun da farkındayız. Her gün kan dökülüyor, canlar toprağa düşüyor. Bizim bugün burada oluşumuzun asıl nedeni buna ibraz etmek. Bu ibrazımızı haykırmaktır. Çünkü ölümün, öldürmenin katliamın bu ülkenin hiçbir insanına kimseye katkısı ve faydası yoktur. Ya kafamızı kuma gömeceğiz, bu siyasete teslim olacağız, ya da 'hayır bu siyaset çözüm değil ölmek çözüm değil, öldürmek çözüm değil, çatışma çözüm değil' deyip haykıracağız. Biz bugün bunun için buradayız" dedi.

Açıklamanın ardından grup, sloganlar atarak şehir merkezine doğru yürüyüşe geçti. Cumhuriyet Caddesi'ne gelen grup sloganlarına devam etti. Emniyet ekipleri, 'dağılın' uyarısına uymayan gruba TOMA ile müdahalede bulundu. Çıkan gerginlikte bazı işyerlerinin camları kırılırken, 8 kişi gözaltına alındı. Grup, müdahale sonrası dağıldı.

Kanlıkuyu meydanında yoğun güvenlik önlemleri alan ekipler burada da etkinliğe izin vermedi.

www.siverekgenclik.com


Bu haber 4869 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü