SİVEREK'TE NAR REKOLTESİ ARTTI

Mehmet SEZGİN/SİVEREKŞanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, genelde fırat havzasına yakın olan Bucak, Mezra, Kayalı, Ergen, Yapraklı, Divan, Bahçe, Alhas, Narlıkaya

SİVEREK'TE NAR REKOLTESİ ARTTI
29 Ekim 2010 - 21:35
köylerinde yapılan nar yetiştiriciliği organik nar tarımının artmasıyla birlikte nar üretimi Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma Programı çevresinde İlçenin Ergen ve Narlıkaya ve Yapraklı Köylerinde 4 yıl önce organik nar yetiştiriciliği kapsamında 50.000 nar fidesinin dikilmesi bölgede nar üreticiliğini arttırıldı.

İlçeye bağlı Ergen Köyünde organik nar yetiştiriciliği yapan Cebrail Ekinci bu sene nar üretimin çok iyi olduğunu belirterek, üretilen malları satamamaktan yakındı. Ekinci "mayıs ayından itibaren, ekim ayına kadar tam 5 ay boyunca nar bakımıyla uğraşıyoruz. Maalesef yetiştirdiğimiz narı dış piyasaya satamadığımızdan dolayı iç piyasada çok ucuza satıyoruz. Ürettiğimiz narlar tamamen organik olup, tadı ve kalitesi ile Türkiye çapında bilinmektedir. tüm meşrubat, aroma, meyve suyu fabrikalarını narlarımızı keşfetmeye davet ediyoruz” dedi

Siverek Sebze Halı Pazarında tüccarlık yapan Cuma Şirin ise, bu sene nar üretiminin diğer senelere oranla arttığına dikkat çekerek, nar fiyatlarının 1.5 TL ile 2 TL arasında değiştiğini söyledi.

Siverek Gıda Maddeleri Odası Başkanı Abdulvahit Sevdalı ise, nar üreticilerine sağlanan devlet desteklerinden dolayı nar üretiminin hızla arttığına dikkat çekerek, nar üreticilerinin örgütlenmemesinden yakındı.
Sevdalı ”Nar üreticilerimiz dış pazara açılamıyor. Dışarıya açılabilmeleri için ürünlerini tanıtmaları gerekiyor. Nar üreticileri bir araya gelip örgütlenmeli ve tanıtım için Kaymakamlık ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte hareket etmelidir” dedi.
Bu haber 2438 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...