Siverek'te 'Medya ve Algı Yönetimi' Semineri düzenlendi

Siverek Belediyesi tarafından düzenlenen “Medya ve Algı Yönetimi - Bir Medya Darbesi Olarak 28 Şubat” semineri Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED) Başkanı Aslan Değirmenci’nin katılımıyla gerçekleştirildi.

Siverek'te 'Medya ve Algı Yönetimi' Semineri düzenlendi
22 Ocak 2018 - 16:38

Yenişehir Mahallesindeki Eyyüp Cenap Gülpınar Gençlik Merkezi’nde saat 19.00 düzenlenen seminerin açılış konuşmasını yapan Siverek Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Postacı, katılımcılara Belediye Başkanı Resul Yılmaz'ın selamlarını iletti. Aslan Değirmenci ile daha önce ortak çalışmalarda bulunduklarını dile getiren Postacı, şunları kaydetti: "Gerçekten çok önemli bir konuyu Siverek halkının gündemine getirmeye çalışacak. Özellikle ben gençlik kitlesi açısından yani Türkiye hafızasının sadece televizyonlardan, internetten haber edinmiş gençlik kitlesi açısından bu konunun çok önemli olduğunu düşünüyorum. Üniversite öğrencileri, lise öğrencileri tabi anne baba olarak, öğretmen olarak özellikle gençlerle ilgili eğitim sorunu yaşayan velilerimiz açısından da konu çok önemli. Biz bu konuyu gündeme getirirken günlük yaşamda en acıtıcı bir şekilde yaşıyoruz. Örneğin Siverek'te yaşanan aile olaylarına, kabile aşiret kavgalarına, irili ufaklı bizi üzen, ölümle sonuçlanan büyük kavgalarla sonuçlanan olaylara baktığımız zaman belki bu bir tez konusudur."

Konuşmasına tarihten örnekler vererek devam eden Postacı, "Gerçekten bir haber alma bilincinin, haber alma ahlakının bir Müslüman olarak duyduğumuz bir bilgiden nasıl bir sonuç çıkarmamız gerektiğine dair yetersizliğimizin, zayıfladığımızı çok ağır bedellerini bu toplumda da Siverek çapında da görüyoruz. Bir de siz bunu Türkiye genelinde ve dünya genelinde düşünün. Özellikle medya en önemli siyasal yönlendirme algı üretme gücü üzerinden düşünün. Dolayısıyla bizim içinde yaşadığımız coğrafya, bu savaş coğrafyası her gün yüzlerce olayın cereyan ettiği bu coğrafyada, sağlıklı haber alma kanallarının ne kadar zayıf olduğunu ve biz aldığımız bir haberin ve medya enformasyonun nasıl sonuçlar çıkaracağımızı bir bilinçli insan olarak, yaklaşım biçimi ile ilgili hem bir bilgi eksikliğimiz var, hem yetersizliğimiz var. Oysa bakın peygamberler dönemindeki bazı olaylarda bile Kuran-ı Kerim'den bir ayetten bahsetmek istiyorum, diyor ki size bir haber geldiği zaman bunu hemen yaymayın, bundan doğru sonuçlar çıkarabilecek bilen insanlara götürün. Belki onlar bundan daha hikmetli sonuçlar çıkarır. Esasında çok önemli bir desturdur, mesela bir başka ilkemiz zanna uymayın diyor, zan üzerinden hareket etmeyin. Çünkü zannın çoğu yalandır, zannın çoğu doğru değildir." dedi.

Medyanın çok önemli bir güç olduğuna vurgu yapan Hasan Postacı, "Ben doğrusu gençlerimiz üzerinde bunun sağlıklı, bilinçli, hem bilgilendirmesini hem de böyle bir bilinç oluşturma çalışmalarını çok yetersiz olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla bu konuyu gündeme getirirken de sağ olsun Aslan Değirmenci hocamız yıllarca bu işe emek vermiş, bu işin uzmanlarından biri. Bu gece bize Türkiye tarihi üzerinden Türkiye medyası ve küresel medya hakkında önemli bilgiler aktaracağız düşünüyorum. Medyanın gücünü, medya üzerinden oynanan oyunları buradaki algı operasyonlarını ve buna karşı bizim duruşumuzu tavrımızı zannedersem çok canlı çok dinamik bir şekilde görsellerle beraber videolarla beraber sunumlarla beraber bize ifade etmeye çalışacak, biz de ondan istifade etmeye çalışacağız." diye konuştu.

Aslan Değirmenci'ye davete katıldığı için teşekkür eden Postacı, "Bizi kırmayıp ilçemize geldiği için kendisine şükranlarımı sunuyorum, bundan sonraki çalışmalarında da başarılar diliyorum. Siz kıymetli davetlilere de katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Seminerde konuşan Aslan Değirmenci, 12 Eylül ve 28 Şubat darbe sürecine zemini medyanın hazırladığını söyledi.

Her iki darbeye yönelik görülen davaların medya ayağına mercek tutulmadığını ifade eden Değirmenci, "Hukuk işletilmedi, adalet yerini bulmadı. Kendisini imtiyazlı sayan sözde gazeteciler Gezi olayları, 7 Şubat MİT krizi, 17/25Aralık küresel operasyonunda karşımıza tekrar algı operasyonlarıyla çıktılar. 12 Eylül ve 28 Şubat sürecinde cuntaya psikolojik harekât desteği veren medya FETÖ ile omuz omuza vererek ulusal ve uluslararası arenada psikolojik harp merkezlerinde üretilen haberlerle milli iradenin tecellisini engellemeye yeltendiler, ulusal güvenliği tehdit ettiler. Daha açık konuşalım; manipülasyon, fitne ve fesat ile önce yürekleri sonra yeryüzünü kirletmeye kalktılar" dedi.

"Adalet önünde hiçbir kişiye, zümreye imtiyaz tanınamaz" diyen Değirmenci, şunları söyledi: "Seçilmiş hükümeti ortadan kaldırmaya ve işlevsiz kılmaya yönelik haberlere imza atmak, ifade ve düşünce özgürlüğü değildir. İfade ve düşünce özgürlüğü altında kardeşliğimizi, birliğimizi hedef almaktır. Geçmiş darbelerin açtığı yaralar tümüyle sarılmamışken verilecek küçük bir taviz anlatılamaz, kabul edilemez. Darbecilerin üst aklından, mimarlarından, destekçilerinden ve tetikçilerinden tam anlamıyla hesap sorulmalıdır."

Değirmenci, yaklaşık iki saat süren konferansta katılımcıların sorularını yanıtladı. Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Postacı seminerin ardından Aslan Değirmenci'ye plaket takdim etti.

haber Merkezi


Bu haber 2018 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek