SİVEREK’TE “LEBBEYK YA GAZZE” SEDASI YANKILANDI

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, sivil toplum kuruluşları tarafından düzenlenen basın açıklamasıyla, İsrail’in Gazze’ye yönelik yaptığı saldırılar lanetlenerek, İsrail bayrağı yakıldı.

SİVEREK’TE “LEBBEYK YA GAZZE” SEDASI YANKILANDI
18 Temmuz 2014 - 12:46






ŞANLIURFA- Siverek ilçesinde, Cuma namazının ardından ilçenin Kanlıkuyu Parkı’nda bir araya gelen sivil toplum kuruluşları, düzenledikleri basın açıklamasıyla, Siyonist İsrail’in, 8 yıldır kuşatma altında tuttuğu Gazze’ye yönelik saldırıları lanetledi.

Basın açıklamasından öncesinde, Gazze’de şehit düşen Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılınarak, İsrail bayrağı yakıldı. Sık sık İsrail aleyhinde sloganlar atan grup açtıkları dövizlerle İsrail’i tel’in etti.

Grup adına basın açıklamasını Özgür Eğitim-Sen İlçe Temsilcisi Murat Başaran okudu. İsrail’in geçmişten bugüne bu tür saldırılara ara vermeksizin devam ettiğine dikkat çeken Başaran, “Bilindiği gibi, terörist İsrail çetesi, onlarca yıldır olduğu gibi, bugün de Filistinli kardeşlerimizin üzerine bombalar yağdırıyor ve çocuk, kadın, yaşlı, genç demeden kardeşlerimizi katletmeye devam ediyor.

Gerek Birleşmiş Milletler, gerek Avrupa Birliği, gerekse de Amerika Birleşik Devletleri gibi kimi Müslümanların da çözüm bekledikleri yapılar, yaşanan katliamları “Uluslararası Hukuk” gibi kendi icatları olan putlarına aykırı olmasına rağmen, bu durumu “İsrail’in kendini savunma hakkı” kılıfına sokarak bir bakıma kendi putlarını yiyorlar”

Küfür Tek Millettir

Batının bu ikiyüzlü tutumunun adeta “küfür tek millettir” ayetini tefsir ettiğini belirten Başaran, çözümün adresi olarak batıyı göstermenin, Allah’ın otoritesi dışında sanal otoriteler tanıyıp onlardan izin alma, onların peşinden koşmak olduğunu belirterek bu tutumun anlaşılabilir bir yönünün bulunmadığına dikkat çekti.Dünyada Müslümanlara yönelik saldırılara dikkat çeken Başaran, “Suriye’de çocuklar kimyasal bombalarla öldürülürken, “demokrasi havarileri” Irak’ta dünyanın gözleri önünde insanları katlederlerken, Myanmar’da Arakan’da, Doğu Türkistan’da Müslümanların derileri yüzülürken, Mısır’da seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye darbe yapılıp İslam Mektebi İhvan-ı Müslimin üyeleri idam cezalarına çarptırılırken, batı ne yaptıysa, Gazze’de çocuklar bedenlerinden büyük bombalarla katledilirken aynısını yapacaktır”

Kimse Ebabil Kuşlarını Beklemesin

Asıl problemin tek millet olan küfre karşı ümmetin tek vücut olamamasına vurgu yapan Başaran, “Şehid Şeyh Ahmed Yasin’in “Ümmetin Suskunluğunu” Allah’a şikayet ederken dikkat çektiği nokta da burasıdır.Asıl problem, 2 milyar Müslüman’ın 8 milyonluk İsrail için Allah’tan Ebabil kuşlarını beklemesidir.Asıl problem hafızamızdaki Kuran’ın yaşamımızda yeteri kadar yer almamasıdır.Rabbimiz bu gerçeği, enfal suresinin 73. ayetinde; “küfür tek millettir, sizler de böyle olmadıkça yeryüzünde bir fitne ve büyük bir fesat olur” buyurmaktadır.

Ümmet Tek Bir Vücut Olmalı”

Ümmetin Şii’siyle, Sunni’siyle bütün taassuplarından sıyrılıp tek bir vücut olması gerektiğini belirten Başaran bu sağlanmadaki takdirde, Filistin’deki, Kürdistan’daki, Suriye’deki, Mısır’daki, Irak’taki, Arakan’daki, Doğu Türkistan’daki ve dünyanın bir çok yerinde aynı zihniyet tarafından gerçekleştirilen zulümlerin artarak devam edeceğine dikkat çekti.

Başaran, “Ümmet ayağı kalkmadıkça, Amerika ve İsrail kuklası örgütler Suriye’de, Rojava’da ve Irak’ta İslam adıyla katliamlar gerçekleştirmeye devam edecektir.

Bizler Siverekli Müslümanlar olarak Gazze’de terörist İsrail eliyle gerçekleşen ve seyirci kalan herkesin paydaş olduğu katliamları bir kez daha kınıyor, şehadete yürüyen tüm kardeşlerimizin şehadetlerini tebrik ediyoruz. Kahrolsun İsrail ve İsrail’in gerçekleştirdiği zulümler karşısında sessiz kalan dilsiz şeytanlar. Yaşasın Filistin halkının ümmeti diriltme mücadelesi. Yaşasın küresel intifada.

Basın açıklamasının ardından Filistinli Müslümanlar için dualar edildi.Grup daha sonra sessizce dağıldı.

www.siverekgenclik.com

FOTO GALERİ


Bu haber 3441 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü