SİVEREK'TE KÜTÜPHANE HAFTASI ETKİNLİKLERİ

Lütfü YalgıSiverek'te öğrenciler "Kütüphane Haftası" dolayısıyla bir yürüyüş düzenledi.

SİVEREK'TE KÜTÜPHANE HAFTASI ETKİNLİKLERİ
26 Mart 2012 - 21:38



Hafta dolaysıyla gerçekleştirilen etkinlikte Kaymakam Mahmut Hersanlıoğlu, İlçe Halk Kütüphane Müdürü Ali Lale ve öğrenciler, çeşitli afişler taşıyarak Kanlıkuyu Meydanı'ndan halk kütüphanesine kadar yürüdü.

Halk Kütüphanesi Müdürü Ali Lale, etkinliğin ardından yaptığı açıklamada, vatandaşların ilgisini kitap ve kütüphanelere çekmek amacıyla böyle bir yürüyüş düzenlediklerini belirtti.

Bilinçli bir toplum için eğitimin önemini anlatan Lale, şunları kaydetti:
"Amaç tüm halkımızı kitap okumaya duyarlı kılmaktır. Eğitim ve kültürel gelişmeyi sağlayarak iktisadi kalkınmayı gerçekleştirmek için bilinçli toplum olmak zorundayız. Bilinçli bir toplum olmanın yolu kitap okumadan geçer. İster esnaf ister öğretmen olsun hangi meslekten olursak olalım yaşamak için okuyalım, huzurlu ve mutlu bir toplum için okuyalım. Bugün dünya ülkelerine baktığımızda çok okuyan ülkeler gelişmiş ülkelerdir, az okuyan ülkeler geri kalmış ve bağımsızlığını yitirmiş, halkı yoksulluk içinde olan ülkelerdir."

Kaymakam Hersanlıoğlu da etkinliğe katılanlara teşekkür ederek, ilçede en çok kitap okuyan öğretmen ve öğrencilere çeşitli armağanlar verdi.



Bu haber 2201 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor